Kom med i køkkenet på Gasmuseet

0
Trine Krebs har en professionsbachelor i ernæring og sundhed og er partner i firmaet Frugtformidlingen. Hun bor i dag på Nordvestsjælland, hvor hun er selvforsynende med grøntsager, men kommer oprindeligt fra Blære.
Amatørkokke og andre med passion for mad kan søndag lære nye, sunde retter at kende, når DR K’s kokkeskole gæster Gasmuseet i Hobro

HOBRO: Søndag 17. september bliver Gasmuseet omdannet til åbent køkken og laboratorium.

12 amatørkokke – hvoraf halvdelen har rødder i udlandet – skal nemlig forsøge at skabe nye madretter med fem glemte grøntsager – knoldselleri, grønkål, æble, rødkål og persille – og alle kan være med i køkkenet.

På museet får 76 deltagere mulighed for at prøve de nye opskrifter af sammen med de 12 amatørkokke, der står klar til at guide sammen med den professionelle kok Trine Krebs.

Bag kokkeskolen står TV-kanalen DR K, der har allieret sig med Mariagerfjord Kommunes bydelsmødre og Hobro Byhaver.

TV-kanalen optager under søndagens kokkeskole, og optagelserne bliver til et program på DR K senere på året.

Søndagens tovholder og køkkenchef Trine Krebs kommer oprindeligt fra Blære i Vesthimmerland men bor i dag tæt ved Isefjord på Nordvestsjælland, hvor hun arbejder som partner i firmaet Frugtformidlingen, ligesom hun er selvforsynende i frugt og grønt.

– Jeg glæder mig til at komme tilbage til Himmerland for en stund. Jeg høster alt, hvad jeg har i min have af grøntsager og frugt og tager dem med til eksperimentet, fortæller hun, der tyvstarter lidt på forsøget sammen med de 12 amatørkokke.

De mødes nemlig allerede fredag, og igen lørdag, for at udvikle de nye retter af de fem grøntsager, så de er klar til søndagens kokkeskole.

– Hver af de fem grøntsager skal indgå i alle de retter, vi laver. Så det bliver en sjov udfordring. Jeg synes, det er spændende, at nogle af de andre kokke har udenlandske rødder, og jeg tror, det bliver sjovt at se, hvordan forskellige madkulturer bruger grøntsager, siger Trine Krebs.

Lørdag skal de 12 amatørkokke servere de første retter for deres egne familier, inden det går løs med åbent køkken på Gasmuseet søndag.

– Det bliver spændende at se, hvordan de reagerer, når de skal vise de her helt nye og eksperimenterende retter frem for deres familier og måske servere deres mors tabbouleh (salat fra Mellemøsten red.) på en hel ny måde. Bliver de stolte eller flove? siger Trine Krebs, der selv har en passion for grøntsager, særligt rodfrugter.

– Jeg håber, at søndagens deltagere vil opleve, hvor dejligt gode og friske grøntsager smager, og at de vil få lyst til at sætte endnu flere grøntsager på bordet derhjemme.

Alle med appetit på eksperimentet kan møde op på Gasmuseet søndag 17. september mellem klokken 11 og 15.

Det er gratis at deltage, og undervejs vil der være smagsprøver til dem, der ikke får en kogeplade.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close