Røde Kors i Hobro runder skarpt hjørne men dropper den store festivitas

4. november fylder Røde Kors i Hobro 100 år, og havde det ikke været for corona-pandemien ville det være blevet fejret i den helt store stil med forskellige aktiviteter i den lokale Røde Kors-butik på H.I. Biesplads, tale af borgmesteren og besøg af generalsekretær i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl.

Nu bliver det - i sagens natur - en noget mere stilfærdig 100 års-dag, den lokale Røde Kors-afdeling kommer til at fejre.

- Butikken er dog åben på dagen fra kl. 13 til 17, så kig ned i butikken og se, hvad der sker, opfordrer formand Kristian Vejle.

Han er selv blot den sjette formand i lokalafdelingens 100 årige-historie.

Læge Vilhelm Mathiassen sad på posten fra 1920 og frem til 1951. Læge Gunnar Mathiassen fulgte efter og var formand frem til 1978. Herefter overtog læge Kjeld Nissen formandsposten i årene 1978-1987. Skoleinspektør Jørgen Kristensen var formand fra 1987 og frem til 1991. Overlæge Egon Nielsen varetog formandshvervet fra 1991 og frem til 2010, og i den seneste halve snes år har det så været lektor Kristian Vejle, der har stået i spidsen for den lokale Røde Kors-afdeling.

Igennem de 100 år har et stort antal frivillige i Røde Kors Hobro varetaget mangfoldige humanitære opgaver lokalt, og gennem alle årene har de frivillige med deres engagement, indsats og lyst til at gøre en forskel været kernen i Røde Kors-indsatsen i Hobro.

Initiativtager til afdelingen var den første formand, den meget energiske læge Vilhelm Mathiassen.

Han havde allerede flere år i forvejen holdt et samariterkursus.

I 1920 blev der afholdt ”ambulancedage” i Hobro med det formål at skaffe midler til indkøb af en ambulance til sygetransport, der ellers foregik med hestevogn.

Overskuddet herfra blev overført til Røde Kors afdelingen, der allerede i 1921 kunne indkøbe den første sygebil til Hobro og omegn.

Siden har der været mange aktiviteter som f.eks. oprettelse og drift af Røde Kors Hjemmet, besøgstjeneste, vågetjeneste, offerstøtte, fængselsbesøgstjeneste, førstehjælp og søndagscafé, ligesom der gennem de senere år er etableret et Q-netværk samt integrationsarbejde.

Seneste tiltag er etableringen af Røde Kors genbrugsbutikken i Hobro, som – igen på grund af frivilliges store indsats – har givet en øget økonomisk mulighed for at hjælpe både lokalt, nationalt og internationalt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...