Præstegårdshavnen i Kgs. Tisted var ramme om grundlovsmødet

HOBRO: Flere end 170 børn og voksne deltog i et hyggeligt grundlovsmøde med gode oplevelser, hygge i Præstegårdshaven i Kgs. Tisted og medbragt kød på grillen.

De 12 veloplagte blæsere fra Pust underholdt med et spændende og populært repertoire med flotte melodier og fællessange som I Danmark Er Jeg Født og Du Danske Sommer Jeg Elsker Dig.

Tankevækkende tale

Grundlovstaler og eks-politiker Christian Mejdahl med blandt andet en fortid som formand for Folketinget mindede om, at demokrati ikke er en selvfølge.

- Vores grundlov er kun 170 år gammel, selv om vi synes, vi altid har haft den og vores demokrati.

Det er vigtigt, at vi alle står sammen om grundloven og holder hinanden og politikere fast på den og den ånd, den er skrevet i. Demokratiet er ikke en selvfølge.

Værn om demokratiet

- Det skal værnes om og bruges, insisterede Chr. Mejdahl fremhævede, at vi i Danmark har religionsfrihed.

Forholdet mellem stat og kirke er fastlagt i Danmarks Riges Grundlov, og det er ikke tilfældet i ret mange lande.

Han glædede sig over at være borger i Danmark, over vores demokrati og at vi kan samles så talstærkt for at fejre grundloven, hvilket udløste stort bifald.

Nøragerkor og FDF

Nøragerkoret under ledelse af Anette Østergaard præsenterede en smuk buket sange, og FDF Nørager bagte pandekager over bål til fornøjelse for især børnene.

Sognepræst Rikke Visby sluttede dagen med også at opfordre til, at vi værner om vores enestående grundlov og vores demokrati - og et ønske om, at grundlovsmøderne i Præstegårdshaven må fortsætte.

Det ønske arbejder borgerforeninger og menighedsråd i Kgs. Tisted, Binderup og Durup sogne på at opfylde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...