Søndag 26. maj sender banen alle sine motorkøretøjer ud at køre samtidig med, at det syder af spændende aktiviteter på stationen og på havnen i Mariager

MARIAGER/HANDEST: Hos veteranbanen glinser og stråler jernbanemateriellet om kap med forårssolen og vidner om sommerens komme.

Banens mange historiske køretøjer har i vinterens løb været igennem en større opmaling og klargøring.

Veteranbanens driftsbestyrer Jan Eriksen fortæller, at en lille håndfuld af banens seniorer har givet de aldrende køretøjer en grundig overhaling.

Der er blevet slebet på teaktræsvognkasserne, som efterfølgende er blevet olieret.

- Trofaste og solide køretøjer, der har tjent veteranbanen i snart 50 år, har krav på en fortsat god pleje og omsorg. I år har vi anvendt omkring 30 liter skibslak på vore mange teaktræskøretøjer, oplyser driftsbestyreren.

Den ældste vogn er bygget i 1898 og har oplevet to verdenskrige. Den yngste personvogn stammer fra 1935; længe inden banens ældste senior så dagens lys.

- Jeg ved, at de gæve seniorer har gået og hygget sig gevaldigt i vognhallen, samtidig med, at der er udført et godt stykke malerarbejde på vores historiske materiel.

- Der har været en god stemning, og humøret har været i top. Der er blevet kælet for vognene, og alle er gået til opgaven med ildhu og respekt for de aldrende køretøjer.

- Seniorerne ved jo - om nogen - at der skal passes godt på det grå guld, siger Jan Eriksen.

Skulle der sidde nogle 60 plus’ere, der har tid og lyst til at give et nap med, er det blot møde op på banen. Det hele foregår i et roligt tempo og i et godt kammeratskab, fortæller han.

Veteranbanemateriellet er klar til sæsonstart søndag 2. juni. Veteranbanen er i øvrigt en aktiv medspiller under Elro-dagene.

Søndag 26. maj sender banen alle sine motorkøretøjer ud at køre samtidig med, at det syder af spændende aktiviteter på stationen og på havnen i Mariager.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...