Tømrersvend Villy Jensen hos Rørbæk Tømrer- & Snedkerforretning ApS nu indstillet til Den Kgl. Belønningsmedalje

RØRBÆK: Tirsdag 14. august kan tømrersvend Villy Jensen fejre 50 års jubilæum hos Rørbæk Tømrer- & Snedkerforretning ApS.

- Ja egentligt begyndte jeg som tømrerlærling i firmaet i sommeren 1967 og har været her lige siden kun afbrudt af et år som værnepligtig i Livgarden i København 1971-1972. Jeg er i dag 68 år gammel, men indtil videre har jeg ikke sat en dato på hvornår jeg helt præcist vil stoppe på arbejdsmarkedet. I første omgang har jeg det sidste halvandet års tid trappet lidt ned ved at holde en fridag hver onsdag, fortæller hovedpersonen selv i firmaets værksted.

Tændt på faget i skolepraktik

Han er opvokset på en gård i Grynderup og var som elev på Sortebakkeskolen i Nørager i 8. klasse i skolepraktik hos Poul Norup, daværende ejer af tømrer- og snedkerforretningen i Rørbæk, som hans søn Lars overtog i 1988 og siden har videreført.

- Ved skolepraktikken fandt jeg ud af, at det var tømrersvend, jeg gerne ville være. Så efter et år hjemme på gården i Grynderup indtil min storebror efter et ophold på en landbrugsskole var klar til at overtage den kom jeg i lære her i Rørbæk, erindrer Villy Nielsen.

Selv om en af hans brødre har arbejdet som ingeniør med opgaver i mange lande har han efter eget udsagn ikke selv haft udlængsel, men i stedet været meget glad for sin arbejdsplads gennem samtlige 50 år.

Ønskejob

En væsentlig årsag til dette har været, at han i en ung alder afløste den daværende værkstedsmand i firmaet.

- Jeg har altid været glad for at arbejde i træ og udføre specialopgaver her på værkstedet. Op gennem 80’erne fremstillede vi mange vinduer og døre efter specialmål, fordi vi dengang kunne konkurrere med de store fabrikanter på dette område. Senere i 90’erne var jeg med til at lave modelfremstillinger af nye møbler til den daværende møbelfabrik Lamin Møbler i Nørager, hvis to grundlæggere jeg pudsigt nok selv havde haft som lærere på Sortebakkeskolen, forklarer han og tilføjer:

- Men ellers har de 50 år budt på mange spændende forskellige opgaver, aktuelt blandt andet støbekasser til produktion af kummefrysere for virksomheden Elcold i Hobro.

Restaurering af kirkeinventar

Gennem årene har Villy Jensen også medvirket til virksomhedens deltagelse ved renovering af flere af lokalområdet landsbykirker.

- I øjeblikket er jeg i gang med at renovere kirkebænkene i Sønderup Kirke, der i øjeblikket er lukket i forbindelse med en større renovering. Bænkene er blevet skilt fuldstændigt ad, fordi ryggen på dem efter kirkearkitektens anvisninger skal ændres til en mere behagelig vinkel. Da der er tale om gamle bænkerygge, skal de nuværende genbruges. Derimod er det ikke et krav for de knap så gamle træsæder, der fremover får en mere flad næsten vandret hældning samt som noget nyt et løst sæde ovenpå, påpeger han.

50 års jubilæet tirsdag 14. august markers ifølge Villy Jensen i første omgang meget beskedent med fælles morgenkaffe og rundstykker i firmaet, der i øjeblikket har fire svende og to lærlinge ud over indehaver Lars Norup.

- Efter planen bliver der et større arrangement lørdag 13. oktober, hvor jeg får belønningsmedaljen overrakt i firmaet. Bagefter skal jeg på et endnu ikke fastlagt tidspunkt også i audiens hos dronningen i København for at takke hende for min medalje, påpeger han og tilføjer med et smil.

- Her er der nok en masse regler for hvordan det helt præcist skal foregå. Heldigvis har min svoger Hans Dalum i Aars selv været i audiens for et par år siden, så han kan nok give mig et par gode råd.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...