50 lokale borgere summede sammen med forskere over, hvordan man kan udnytte jorden omkring Glenstrup Sø og Østerkær Bæk bedre end i dag

TRUE: 50 ivrige idemagere var mødt op i forsamlingshuset i landsbyen True, der der forleden var workshop om bedre brug af det åbne land omkring Glenstrup Sø og Østerkær Bæk.

- Vi skal styrke det gode og det skønne i det åbne land, lød opfordringen fra Rasmus Fuglsang Frederiksen, som er projektleder for projektet ”Fælles Forandring - en bedre brug af det åbne land”.

De lokale i området ved Glenstrup Sø og Østerkær Bæk har en helt særlig mulighed for at gøre området endnu mere attraktivt for sig selv, turister og mulige tilflyttere.

Projektet er nemlig lagt an på, at de lokale beslutter, hvilke forandringer der vil give værdi i landskabet.

Nye stier og gårdbutik

Derfor gik snakken ivrigt ved workshoppen, hvor både fantasien og engagementet var imponerende stort.

Der var ideer om gårdbutik, græsningsfællesskab, naturgenopretning, nye stier og bedre adgang til søen og meget, meget mere.

Selv veteranjernbanen, gennem området fra Mariager til Handest, blev vendt og drejet som en mulighed i andre sammenhænge.

- Projektet har et kæmpe potentiale for at give vores område et løft. Jeg er faktisk ret begejstret for, at området på den måde bliver fremtidssikret for os yngre beboere, som har planer om at blive boende i mange år.

- Vi sikrer, at området får positiv opmærksomhed, og det vil give mange nye muligheder, siger landmand Lise Murmann.

I projekts opstart har en forskergruppe undersøgt potentialerne for nye landbrugsbedrifter, miljø, natur, friluftsliv, klima og landdistrikter i området ved Glenstrup Sø og Østerkær Bæk.

Også de kom med idéer under workshoppen.

- Jeg er glad for, at vi sammen med både kommunen og projektets andre aktører gør noget godt for naturen, søen og sammenholdet i vores område, siger Karen Andersen, som bor med udsigt over Glenstrup Sø.

Puslespillet skal lægges

I de kommende uger bliver der arbejdet videre med de konkrete ideer, der kom frem på workshoppen.

- Nu skal vi sammen med de lokale klarlægge, hvordan landskabets puslespilsbrikker kan blive lagt, så vi får skabt de nye muligheder, der er i området - både i landbruget, naturen, friluftlivet med videre.

Med Realdania og EU som sponsorer har Mariagerfjord Kommune sat gang i projektet ved Glenstrup Sø og Østerkær Bæk, som har fået navnet ”Fælles Forandring - vejen til en bedre brug af det åbne land”.

Du kan følge med i projektet på www.mariagerfjord.dk/faellesforandring.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...