7. klasse på Hobro Søndre Skole fik til at skrive og indspille deres helt egen sang

HOBRO: Kan man skrive og indspille sin egen sang på bare fire timer?

Ja da. I hvert fald hvis man spørger 7.d på Hobro Søndre Skole.

Forleden gav klassens elever den som rimsmede i anledning af Spil Dansk-ugen.

Musikerduoen Morten Overgaard-Dahl og Simon Kirk besøgte klassen i Søndre Skoles musiklokale og stod klar til at hjælpe med idéer og teknisk assistance, men det var eleverne selv, der leverede og udførte både tekst og melodi.

Og så måtte klassens kontaktlærer, Charlotte Laurberg Christensen, ellers finde sig i at blive forvandlet til en fe i eventyrland.

- Vores kontaktlærere, Charlotte og Bo kommer ud på eventyr og møder blandt andet en drage og en bestøvlet kat, fortæller Penille Lea Nielsen, 13 og Cornelia Bloch Sølvsten, 12, der meldte sig som henholdsvis for- og korsanger.

Andre elever forfattede strofer og vers i tekstværkstedet eller indspillede akkorder på keyboard og guitar.

- Jeg synes, det er ret sjovt, vi selv har skrevet den. Det overraskede mig lidt, hvordan man egentlig skriver sange, siger Penille Lea Nielsen.

Makkerparret Simon Kirk og Morten Overgaard-Dahl har skrevet sange med klasser på flere hundrede forskellige danske folkeskoler som en del af Kodas skoletjeneste.

- Formålet er at vise eleverne, at der ligger en ret lang proces bag det at lave musik, og at musik ikke er gratis. Der har siddet virkelige mennesker og skabt de numre, de hører på streamingtjenesterne. Det er også sjovt for os at møde de unge mennesker. Selvom der er kommet flere computerprogrammer, er det fortsat forsvindende få af dem, der har prøvet at indspille noget, siger Morten Overgaard-Dahl.

Dagen sluttede med verdenspremiere på klassens indspilning.

- Jeg synes, det har været så hyggeligt, siger 13-årige Rodi Ahmad, der spiller guitar og tambur, et syrisk instrument, i sin fritid.

- Jeg havde bare en masse energi i dag og lyst til både at synge og spille guitar.

- Jeg har også lært, hvad man egentlig gør, når man har skrevet en sang og skal have rettighederne. Og så har jeg lært nogle nye akkorder, jeg skal hjem og øve på.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...