Måske den bedste revy, jeg har været med til - og med masser af lokale indslag, lover Instruktør Niels Jørgen Leth før premieren fredag

HOBRO: Får vejarbejdet i Hobro dog aldrig ende, og bliver Jørgen Hammer Sørensen mon helt rundtosset derved?

Eller hvad med Jytte Frederiksen - slipper hun virkelig Fyrkatspillet (med begge hænder), og hvor blev Fætter BR forresten af.

Kan man egentlig blive optaget i Hobro Borgerbevæbnings tyrolerorkester uden nødvendigvis at spille pivfalskt?

Og hvordan går det lige med at håndhæve den nye, skrappe persondatalov?

Har nogen mon rent faktisk haft fingrene nede i borgmester Mogens Jespersens papirkurv?

Og hvorfor lige handle globalt, når du bor i Hobro i en by, der tilmed får besøg af hvaler?

Det mysterium bidrager sladretanterne Kringel & Fortynder velsagtens til at opklare.

I lokale klæder

Thi, Ambu Revyen i lokale klæder synes virkelig på vej tilbage til Hobro, sådan som genkomne instruktør og lejlighedsvis forfatter Niels Leth Sørensen håber på.

Fredag og lørdag i denne uge vil det på scenen i Det Røde Pakhus åbenbares, om revyhold og tekstforfattere har fundet den helt rette kadence.

- Jeg blev i hvert fald ganske overvældet, da jeg første gang så, hvilke ideer der væltede ud af tasterne på forfatterne nu, hvor vi for første gang helt må undvære skarpe indslag fra Tove Bærnthsen.

- Sagt på godt jysk synes jeg, de har gjort det helt fantastisk, roser instruktøren og fremhæver tekstforfatterne Lars Reinholt, Torben Ladefoged, Jytte Schack og Martin Gaardsted for masser af gode indfald.

Nu er de mange oplæg så blevet bearbejdet til sketches og sange, der overvejende bringer lokale sager på banen.

- Eksempelvis har vi oven på den skrappe omgang kommunale besparelser, vi blev budt på, valgt at tage både borgmester Mogens Jespersen og viceborgmester Leif Skaarup i økonomisk skole, bebuder Niels Leth Sørensen.

Revyholdet

- Og at Pia Adelsteen og Kim Christiansen både vil have omfartsvej til Mariager og drænrør uden at spørge eksperter er ligeledes for godt til at gå revyens næse forbi, erkender instruktøren.

Opgaven at forløse de mange indfald fordeler han på Sussi Hedegaard Lund, Mette Mollerup, Marie-Louise Kastberg, Mille Lindø Simonsen og Jørn Lund.

Mens Esben Højer (trommer), Morten Raahauge Jacobsen (bas), Niels Pagh Christensen (akustisk guitar) og Oliver Baumann (elguitar), Lasse Højer (slagtøj) og Mille Lindø Simonsen (sang) leverer musik under og efter revyen.

Tre forestillinger

Musik til en svingom gælder fredag og lørdag aften klokken 20, hvor der også serveres menu, hvis du ønsker det.

Eftermiddagsforestilling klokken 16 fredag byder på kage og kaffe til publikum.

- Det Røde Pakhus byder på rigtig gode rammer, og i år præsenterer revyen noget af det bedst, jeg mindes at have været med til, lover Niels Let Sørensen.

- Men hvorfor så lige kalde revyen for Åhh Nej?

- Det kan vi vel i bund og grund sige til rigtig mange ting.

Men hvor tit har folk i Hobro ikke tænkt Åhh Nej, når de løb ind i et nyt vejarbejde i byen, funderer instruktøren?

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...