Ahr, knap nok - men midt i maj spiller Ambu Revyen i Det Røde Pakhus - og med Niels Leth Sørensen som indpisker efter 13 års fravær

HOBRO: Åhh nej, lyder den lakoniske titel.

For det rumler så småt i kulissen hos Ambu Revyen - og lige pludselig er det maj og premieretid i Det Røde Pakhus i Hobro.

Ved de tre forestillinger 10. eller 11. maj venter der revyvante publikummer et glædeligt gensyn.

Niels Leth Sørensen

Tilbage på holdet vender nemlig Niels Leth Sørensen, som gør comeback efter 13 års fravær.

Denne gang både som skuespiller, instruktør og forfatter til nogle af de gags og påfund, publikum utvivlsomt vil fornøje sig over.

- Kærligheden til revygenren og til Ambu Revyen mister man ikke bare.

- Og jeg glæder mig til at være med igen, forsikrer nu 53-årige Niels Leth Sørensen, som i Ambu revysammenhæng har prøvet det fem gange før over seks år - første gang i 1999.

Ligeledes har han gennem 15 år været aktiv i Rosendal Revyen på scenen og som instruktør.

Han har produceret Hudibras til Ambu Festen, medvirket enkelt sæson i Cabaret Alfa i Aars og lavet en masse privat underholdning.

Uden skarp konkurrence

- Sidst, jeg var i Hobro - dengang på Hobro Theater - spillede vi ofte for fulde huse

- Det kunne da være sjovt at forsøge at genskabe de tider og vende den nedgang, som har stået på i nogle år, siger Niels Leth Sørensen.

Fulde huse var man nemlig langt fra at kunne melde i fjor, hvor revyen den weekend konkurrerede med Fyrkat premiere og koncerter hos både Hammer Biler og Mariagerfjord Kulturskole.

- Da vi jo bejler lidt til det samme publikum, har vi sikret os, at vi 10. og 11. maj går på banen som eneste tilbud om levende underholdning i byen, forventer Marie-Louise Kastberg.

Hun er en af gengangerne fra sidste års kvartet, som for første gang spillede Ambu Revy i Det Røde Pakhus.

- Vi har lært noget i forehold til sceneopbygning, dens størrelse og hvor vi skal placere musikken.

- Og så giver det jo nogle indtjeningsfordele, at vi selv styrer barsalget, anfører Søren Greve, nyslået pr-ansvarlig for Ambu holdet.

Med hjælp fra blandt andre nye forfattere ligger tekstmaterialet klar til finpudsning.

Sidst på måneden tager holdet fat på at sætte aktører på sange og sketches.

Revyen og musikken

Revyen vil byde på en skønsom blanding af landskendte og lokale temaer.

Blandt andet bejler holdet til personaleforeninger, der gerne vil en tur i byen med spisning, revy og dans til levende musik bagefter.

- Vi mødes privat, øver et par gange om ugen frem til maj, og de sidste 10 dage før generalprøve og premiere rykker vi så ind i Det Røde Pakhus, forventer instruktør Niels Leth Sørensen.

Der er planlagt forestillinger både eftermiddags- og aftenforestillinger lørdag 11. maj.

Både fredag og lørdag aften spiller revyorkestret med Esben Højer, Morten Jacobsen, Oliver Baumann og Mads Lucas Aagaard op til efterfølgende dans.

Før forestillingen kan publikum nyde en lækker menu.

Seks på scenen

Ud over aktørkvartetten fra i fjor - Mette Mollerup, Jørn Lund, Marie-Louise Kastberg, Sussi Hedegaard Lund - går instruktøren selv på de skrå brædder, og i tilgift byder holdet på Ambu Revy debut til purunge Mille Lindø Simonsen.

I julemåneden 2015 som dengang 16-årig debuterede Mille Lindø Simonsen sammen med fem andre unge fra Mariagerfjord Teatertalentlinje i Himmerlands Teaters særdeles fornøjelige opsætning af Et Juleeventyr.

Søren Greve ser frem til ”en af forårets hyggeligste og sjoveste oplevelser, hvor vi igen er klar til at underholde publikum”.

Det gøres med ”store grin, grove og morsomme beretninger om samfundet som helhed, men fra Hobro og Mariagerfjord i særdeleshed - og hvor intet er for helligt”.

Og som skrevet forløses anstrengelserne altså i weekenden 10.-11. maj

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...