Ole Knudsen, Hobro, blev for to år siden opfordret til at melde sig til bestyrelsen for Ældre Sagen Hobro - og blev straks ny formand

HOBRO: Ole Knudsen, Fjordparken 15, Hobro, fylder onsdag 6. marts 70 år.

For to år siden blev fødselaren ved årsmødet indvalgt i bestyrelsen for Ældre Sagen i Hobro.

Da konstitueringen var overstået kunne Ole Knudsen også kalde sig formand for de 2700 medlemmer af Ældre Sagen, som bor i Hobro-afdelingens område.

- Et par stykker havde opfordret mig til at melde mig til bestyrelsen, og det lå vel lidt i kortene, at hvis jeg sagde ja til det, så skulle jeg også være formand, siger Ole Knudsen.

At støtte en god sag

Selv havde han og hustruen Kirsten meldt sig ind i Ældre Sagen i 2009 - dengang begge som 60-årige.

- Jeg må da indrømme, at det krævede noget af et mentalt tilløb at tage springet og pludselig se sig selv som en del af Ældre Sagen.

- Men faktisk har vi et par venner, der havde meldt sig ind i Ældre Sagen allerede som 50-årige og dengang opfordret os til at gøre det samme, fordi vi så støttede en god sag, erindrer Ole Knudsen.

Han fortryder ikke sit valg.

- Det giver spændende udfordringer, og så taler man med mange andre seniorer, man ellers ikke ville have mødt, anfører Ole Knudsen, som november 2019 tillige blev indvalgt i seniorrådet i Mariagerfjord.

Med hele 850.000 medlemmer udgør Ældre Sagen en partipolitisk neutral magtfaktor, som går ind og markerer sig med høringssvar til den årlige finanslov.

”Ældrebyrden”

- Pensionen er jo ikke blevet reguleret de seneste 10 år, og Ældre Sagen prøver også at påvirke politikerne til eksempelvis at løse samspilsproblemet, så ratepensionen ikke modregnes i pensionstillægget, påpeger Ole Knudsen.

- Førhen blev vi jo lidt nedladende betegnet som ældrebyrden.

- Men mange ældre er i dag så velstillede, at de bidrager positivt til samfundet både med penge og med arbejdskraft, anfører onsdagens 70 års fødselar.

Som erhvervsaktive flyttede parret i 1999 fra Aarhus til Hobro, idet Ole Knudsen fik job som taksator ved Himmerlands Forsikring i Aars med bygninger som arbejdsområde.

- Dengang havde vi nok ikke forestillet os, at vi skulle blive nordjyder, men sådan kom det altså til.

- Vi har siden købt sommerhus i Blokhus, og vi befinder os rigtig godt i Hobro, så her vil vi blive boende og tilbringe vores pensionistliv, forsikrer Ole Knudsen.

70 års fødselsdagen fejrer han under private former.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...