Fra og med det nye års anden uge går det atter løs med de musikalske udfoldelser i Himmerlands Folkemusikskole

REBILD: Den der med at: ”Det er jeg for gammel til” eller ”Det er for sent til, at jeg kan nå at få noget ud af det” holder ikke, når det handler om Himmerlands Folkemusikskole.

Sådan lyder det fra skolens formand, Sofie Arlien-Søborg.

- Flere af skolens nuværende elever er startet i en sen alder, og fx. deltager flere efterlønnere både i instrumentalundervisningen og i sammenspilsgrupper.

- Andre, der har været i gang med at spille tidligere, tager musikken op igen fx efter en travl arbejdsperiode, påpeger hun.

Chancen opstår igen, når Himmerlands Folkemusikskole tager fat på en ny halvsæson mandag 6. januar.

Der er tradition for, at man kan være med på holdene de første par gange og prøve at være med, inden man bestemmer sig.

- Der er tilbud både for nybegyndere og for folk, der har spillet noget i forvejen. Og det er ingen betingelse at kunne læse noder. Den måde, der undervises på i Himmerlands Folkemusikskole, er primært lagt an på at skærpe høresansen, fremhæver Sofie Arlien-Søborg.

Undervisningen fordeler sig på flere former for musikundervisning, og udover de mange musikarrangementer og faste undervisningstilbud er der også planlagt en række korte kursusforløb.

I slutningen af forårs-sæsonen er der Maj-musik, som er en række enkeltstående sammenspilsaftener.

I efteråret har der været 10 hold og 50 elever.

Himmerlands Folkemusikskoles Orkester er etableret, og der er etableret tre nye hold: et nyt sammenspilshold for nye og letøvede elever, et nyt hold, hvor man kan lære at improvisere og eksperimentere med musikken, og et Jyderup-hold, hvor elever er kommet helt fra Sjælland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...