Veteranerne D-A-D og Nik & Jay og det nye stjernedrys - Gilli - løfter 100 års jubilæumsfesten ved open air koncerten 27. august

HOBRO: Ambufestens 100 års jubilæum kommer musikalsk til at gå alt andet end stille af.

Hen mod årsskiftet afslører arrangørerne nemlig, at både veteranerne D-A-D og Nik & Jay samt fremadstormende Gilli skal spille til open air i Ambuparken torsdag 27. august.

Dermed runder en af Danmarks ældste byfester i 2020 et skarpt hjørne med manér.

Masser af god musik

Ud over de to hovednavne som kun spiller ganske få koncerter i 2020, fremstår Gilli som en af øjeblikkets absolut favoritter hos de unge.

Han er den kunstner, der har haft flest hit på den officielle danske track liste, hvor han eksempelvis har overgået navne som Madonna og Justin Bieber.

Med til at sætte gang i de to scener, som på skift bemandes torsdag 27. august, bidrager desuden Navid, Almost AC/DC, Blak og pigebandet Gasoline.

Ambulancedagen 1920

Ambufesten så dagens lys den 10. september 1920, hvor en gruppe af borgere i Hobro afholdt den første byfest under navnet Ambulancedagen.

Formålet med den første byfest var at samle penge ind til en motoriseret ambulance til byen.

Den skulle afløse den hestetrukne af slagsen, som var for lang tid om at komme frem og undsætte syge og tilskadekomne Hobro borgere.

Allerede til den første Ambulancedag blev der indsamlet 16.800 kroner, som var prisen for ambulancen.

Til foreninger og velgørenhed

Men byfesten fortsatte og blev senere til Ambulancedagene og herefter til Ambufesten som vi kender den i dag.

Gennem alle årene har Ambukomiteen uddelt af årets overskud til foreningslivet og til velgørenhed i området omkring Mariagerfjord.

Der blev også uddelt penge i besættelsesårene, men her valgte Ambukomiteen at trodse den tyske værnemagt ved ikke af afholde selve festen.

Men så snart, tyskerne var smidt ud af Danmark. fortsatte festlighederne i Hobro.

Frivillighedens udvikling

Udover at være en af landets ældste og største byfester med op mod 25.000 gæster i løbet af de fire festdage, fortæller Ambufesten også historien om frivillighedens udvikling i Danmark.

Lutter frivillige har gennem alle årene løftet Ambufesten, der i sin nuværende form bakkes op af 100 mennesker, som arbejder med festen hele året - samt yderligere 500 der hjælper til med selve afviklingen af festen, som jo altid afholdes i uge 35.

Anslået op mod 30.000 frivillige har været involveret i festen gennem de første 100 år.

Ekstraordinær satsning

De har sammen med de mange gæster skabt sammenlagt 15 millioner kroner i overskud, som er uddelt til foreninger og velgørenhed.

- Vi har før været meget tæt på udsolgt.

- Hvis rigtig mange bakker op om Ambufesten og det ekstraordinære jubilæumsprogram, så risikerer vi, at billetterne bliver solgt i forsalg inden koncerten, medgiver Ambufest-formand Jørn Jensen.

Han håber samtidig på, at den ekstraordinære satsning kan blive permanent for kommende Ambufester.

Endnu større, hvis ....

Men det er i sagens natur helt op til publikum - og så selvfølgelig arrangørernes evne til at ramme publikums smag.

- Hvis opbakningen er stor nok, kan Ambufesten gå efter at få endnu større kunstnere til Ambufesten. stiller Jørn Jensen i udsigt.

Billetter til Ambu Open Air kan købes med forsalgsrabat på www.billetsalg.dk eller www.ambufest.dk

På Ambufestens hjemmeside præsenteres det resterende program for 100 års jubilæet løbende.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...