Teaterkredsen Mariagerfjord holdt generalforsamling

HOBRO: Der blev grinet og klappet, da det mandag aften gik løs med Teaterkredsens årlige generalforsamling på Hobro Bibliotek.

Jørgen Tøttrup, forhenværende redaktør på Nordjyske Stiftstidende, indledte mødet med morsomme og finurlige anekdoter og erindringer fra sin tid som ung og langhåret journalistelev på Randers Amtsavis.

Tøttrup fortalte blandt andet, hvordan pressen dengang, til forskel fra i dag, ikke gik så meget i dybden med historierne. I stedet skrev man mere overfladisk - ofte uden at have mulighed for at følge op på historierne. Han afsluttede sit spændende indlæg med at fortælle, hvordan en af journalisterne på Nordjyske Stiftstidendes redaktion i Hobro i 2013 modtog Danmarks fornemste journalistpris, Cavlingprisen, efter en stribe artikler om svigt i Rebild Kommune. Prisen gik til Asbjørn With, men den krævende research var under vejs godt bakket op af redaktionens øvrige journalister.

Og hvem skulle egentlig have troet, at den nu afdøde, folkekære skuespiller Ole Testrup i sit tidligere liv havde aspireret til journalist her i Hobro på samme tid, som Tøttrup startede sin journalistiske karriere?

Der var et fint fremmøde til Teaterkredsens generalforsamling. Efter formand Kirsten Selchaus beretning, redegjorde kasserer Mogens Hedegaard for regnskabet, og aftenen sluttede af med hyggeligt samvær over kaffebordene. Nu glæder vi teaterkredsen sig så til at kunne vise næstkommende teaterforestilling "FLYGT" med Det Flydende Teater på Gasmuseet tirsdag 25. september kl. 19. Lektor Ole Bent Larsen vil indlede aftenen med en fortælling om de to arkitekter, P.H. og Arne Jacobsen, som publikum møder i forestillingen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...