Lokale deltagere i spis sammen træf i sognehuset i Nørager foretrak flygningefamiliers spændende nationalretter frem for en dansk bøfmenu

NØRAGER: Sognehuset på torvet i Nørager var forleden ramme for endnu en omgang hyggelig fællesspisning med deltagelse af interesserede lokale borgere og flygtningefamilier bosat i byen.

Foreningen for integration af flygtninge i Nørager var igen vært for arrangementet, der tidligere flere gange har haft kultur- og medborgerhuset Kig Ind i Nørager som ramme.

- Men denne gang var festlokalet der udlånt til anden side, så vi måtte i stedet benytte sognehuset. Omkring 60 personer i alle aldre deltog, næsten ligeligt fordelt mellem danske og lokale flygtninge, forklarer Ellen Vestergaard som formand for flygtningevenneforeningen.

Danske bøffer fravalgt

I lighed med tidligere arrangementer med fællesspisning havde flygtningefamilierne hver især hjemmefra tilberedt nogle af deres arabiske nationalretter til den fælles aftenbuffet i sognehuset.

- Vi havde selv i foreningen bestilt en bøfmenu udefra som vores danske bidrag, men pudsigt nok foretrak de danske deltagere den spændende arabiske mad frem for den danske i lighed med flygtningefamilierne, pointerer Ellen Vestergaard.

Deltagere fra Iran og Syrien

De deltagende flygtningefamilier kom nemlig alle fra Iran og Syrien, og ifølge Ellen Vestergard bor der ikke længere flygtninge fra Pakistan i Nørager.

- Generelt bor der nemlig i dag færre flygtninge i Nørager i forhold til tidligere, og det skyldes at mange af dem enten har fået arbejde eller er blevet selvstændige, og i den forbindelse nu er flyttet til andre byer. Det gælder både Als i Sønderjylland og Esbjerg i Vestjylland, Odder syd for Aarhus samt Suldrup og Skørping her i Rebild Kommune, påpeger hun.

Undervejs i fællesspisningen blev der også sunget nogle forskellige julesange og Kaj Lundgaard læste en julehistorie op.

- Der blev også holdt en auktion over sponsorerede gaver, hvor der med Finn Christensen som tovholder var en stor bydelyst fra alle sider. Så alt i alt havde vi igen en rigtig vellykket aften i selskab med flygtningefamilierne, erklærer Ellen Vestergaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...