20-rig Henrik Drastrup blandt fire nominerede

HIMMERLAND: Når det fra 14. til 16. juni går løs med kåringen af Danmark bedste mekanikerlærling inden for entreprenørmaskiner, er der sådan cirka 25 procents chance for, at DM-titlen lander i Himmerland.

En af de fire DM-finalister er nemlig fra det himmerlandske. Det drejer sig om 20-årige Henrik Drastrup fra Arden, der til daglig er lærling hos Hydrema i Støvring.

Selve DM-konkurrencen afvikles i forbindelse med messen "Entreprenør og Håndværk" i Messecenter Herning, og Karsten Poulsen, faglærer på Erhvervsskolerne Aars, er én af dem, der har været med til at udforme konkurrencen.

- Vi har valgt nogle opgaver, som også er sjove for publikum at følge med i. Det er ikke sjovt at se på en mekaniker, der sidder i førerhuset og kører test på en computer, noterer han.

Der er valgt fire maskiner til konkurrencen - en halvstor Weidemann minilæsser, en Yanmar gravemaskine på 10 ton, en minigummiged fra Liebherr samt en Hydrema rendegraver. og der er flere opgaver på hver af maskinerne, som tilsammen skal give et bredt udsnit af den slags opgaver, man skal kunne løse som entreprenørmaskinmekaniker.

Det er første gang, Erhvervsskolerne Aars og Maskinleverandørerne på denne måde er gået sammen om at kåre Danmark bedste mekanikerlærling inden for entreprenørmaskiner.

Håbet er, at det kan være med til at skabe opmærksomhed om faget og ikke mindst uddannelsen.

- Vi har gennem de seneste fem år haft stor succes med at have en konkurrence for landbrugsmaskinmekanikere. Det har løftet interessen for faget, og vi har også været heldige at få to af deltagerne med til EuroSkills og WorldSkills, hvor de vandt henholdsvis guld og bronze, fremhæver branchedirektør Klaus Nissen fra Maskinleverandørerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...