Himmerlands Teater åbner ny sæson med tre forskellige forestillinger i september

Himmerlands Teater, smukt beliggende på kajen i Hobro, fik som så mange andre spoleret foråret på grund af coronakrisen. Nu er der imidlertid igen masser af liv på det atmosfærefyldte teater, der dette efterår har spændende og forskelligartede forestillinger på plakater – alle naturligvis afviklet corona-sikkert.

Himmerlands Teater stod midt i en produktion af forestillingen ”Alt skal væk”, da Danmark blev lukket ned midt i marts.

Instruktører og skuespillere blev fra den ene dag til den anden sendt hjem.

- Jeg kan huske, at jeg tænkte, at vi snart er i gang igen, og vi fortsatte da også med at have vores prøvearbejde på Skype.

- Forestillingen havde jo først premiere i slutningen af april, så det skulle vi nok nå at blive klar til, fortæller Susanne Sangill, teaterleder på Himmerlands Teater.

- Men sådan gik det som bekendt ikke. Alt var lukket ned, og vi kom ikke i gang med nogle forestillinger overhovedet i løbet af foråret.

- Det betyder, at ”Alt skal væk” først får premiere næste år til april, og jeg tør godt love, at der er noget at glæde sig til. Det er en noget anderledes forestilling, som handler om en modebutik, der ligesom landsbyens øvrige butikker til sidst må dreje nøglen. En på samme tid sjov og eftertænksom fortælling om indehaveren og butikken. Og så er der salg af butikkens tøjrestlager efter hver forestilling, fortæller Susanne Sangill, der dog allerførst glæder sig til at komme i gang med efterårets spændende og varierede program.

Flot opbakning

- Det bliver dejligt at komme i gang igen, også selvom der selvfølgelig er nogle ting, der bliver anderledes. Vi plejer at have plads til 60 publikummer, men det er reduceret til 45. Samtidig skal vi anvise en specifik plads, hvilket sker i den rækkefølge, man bestiller sin billet. Så de hurtige får de bedste pladser.

- Endelig må gæsterne ikke stå samlet i foyeren og ved vores café, så der er nogle ændringer omkring flow og logistik, hvilket også betyder, at vi rent faktisk skal bruge ekstra personale i forbindelse med forestillingerne. Så det hele afvikles corona-sikkert.

- Men vi glæder os så meget til at komme i gang igen, og opbakningen har også været rigtig god. Folk har købt deres teaterkort, som de plejer, og der er fint salg af løssalgsbilletter, hvor man jo skal være hurtigere ude end normalt på grund af den begrænsede kapacitet. Det gælder også vores juleforestilling, hvor der jo plejer at blive hurtigt udsolgt selv med det normale antal pladser, slutter Susanne Sangill.

Varierede forestillinger

Allerede her i september er der tre forskellige forestillinger på plakaten på Himmerlands Teater. Den 19. september sparkes efteråret i gang med ”Driving Miles” – en forestilling, der kredser om jazzmusikeren Miles Davis – og som efterfølges af en koncert, arrangeret i samarbejde med Jazz Hobro.

24.–26. september inviteres publikum indenfor i Café Bernina – en forestilling bygget i og om Københavns vel nok eneste litterære café i slutningen af 1800-tallet, mens 28. september står på forestillingen ”Mødre”, der berører nogle af de aspekter og spørgsmål, der følger med forældreskabet. Og ja, her kan du såmænd tage din baby med. Du får udleveret en babyalarm ved indgangen.

Til oktober spiller forestillingerne ”Det begynder at blive koldt om fødderne”, ”Annas verden” og ”Sværdet i stenen”. Fra 12. november til 12. december er det ”Baskerville” og 6. december er det juleforestillingen ”På sporet af julen”.

Så ja, efter ”Det forsømte forår” er der igen liv på Himmerlands Teater.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...