fdf Podeaftenen indledes klokken 7. marts

BOLDRUP: Boldrup museum er traditionen tro nu igen ramme for en podeaften for interesserede med Karsten Kortbuks som instruktør.

Arrangementet foregår i år torsdag 7. marts, hvor deltagerne kan lære at lave deres egne æbletræer i skolestuen på museet.

Over tusind hjemmelavede æbletræer er det blevet til gennem de adskillige år, hvor der er blevet holdt podekursus på Boldrup Museum.

Arrangørerne forventer at der i hvert fald kommer 100 nye æbletræer mere til, når Karsten ’Kortbuks’ Hansen endnu en gang besøger det lille museum med sit imponerende arsenal af podekviste.

Gæsterne får samtidigt til podeaftenen nogle af de spændende historier om nogle af de gamle æblesorter, og efter en kort instruktion i podningens simple kunst får deltagerne lov til at gå i krig med Karstens grundstammer og flere hundrede forskellige podekviste.

- Det er altid en rigtig hyggelig og ja, frugtbar aften, hvor der bliver arbejdet koncentreret med de nye æbletræer. Det er især rigtig sjovt, når nogle af deltagerne har medbragt deres egne podekviste fra deres personlige, gamle æbletræer. Det er næsten noget guddommelig skaberkraft over det, når man sådan giver et gammelt og måske næsten udgået æbletræ nyt liv, siger arrangøren, naturvejleder Gert Rubæk fra Boldrup Museum.

Podeaftenen indledes klokken 19, og deltagerprisen er 100 kr. pr. person. Herudover betaler deltagerne 20 kr. per podning, der kan betales kontant eller med MobilePay.

Der serveres kaffe og småkager, og tilmelding er ikke nødvendig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...