Allan og Nikolaj Mortensen kører et par gange om ugen 100 kilometer for at øve med på ”julefyrkatspillet” Jul På Mærkerne

HOBRO: - Vi kører gerne 100 kilometer to gange om ugen for at øve med Fyrkats julespil, siger 45-årige Allan Mortensen.

Han og sønnen Nikolaj på 14 år tager nemlig bilturen fra Nibe for at gøre sig klar til Jul På Mærkerne med premiere fredag 29. november.

- At være med her giver os nogle store oplevelse.

Af og til dukker vi såmænd også op, selvom vi ikke er med i nogle scener på netop den øveaften.

- For det er ganske enkelt skægt at se, hvordan tingene udvikler sig under prøverne, uddyber Allan Mortensen.

Allan Mortensen er ganske kendt navn i teatersammenhæng.

Men hans sceneerfaring kommer især fra revyer i Nibe - og fra dilettant af værste skuffe, som han selv udtrykker det.

”Vanvittigt godt stykke”

Nu har Allan Mortensen også kastet sin kærlighed over julespillene.

Han fik kendskab til Fyrkatspillet gennem en bekendt, der havde set forestillingen Julekaos for tre år siden, og som han syntes var et vanvittigt godt stykke.

Året efter observerede sønnen Nikolaj så et opslag på Facebook om, at man søgte skuespillere, hvorfor de kontaktede Jytte Frederiksen - igennem en lang årrække formand for Amatørteaterforeningen og Fyrkatspillet og fremdeles pr-kvinde for forestillingerne.

- Og vi har ikke sekund fortrudt, at vi meldte os til. Det er fantastisk at spille på dette teater, når man ellers har spillet på en mark eller i et forsamlingshus.

Som én stor familie

- Men det mest positive ved Fyrkat er, at man får en god modtagelse.

- Vi føler os som en stor familie, hvor alderen går fra 7 år til op mod de 80.

- Dertil er vi rigtigt gode til at hjælpe hinanden.

- Og så er det skønt med professionelle instruktører og musikere, så det er bare fedt at være i Hobro, fremhæver Allan Mortensen, som også roser amatørfotograf Erik Røgild for at forevige begivenhederne med sine mange fine billeder.

Den sidste uge op til premieren og altså med start på fredag speedes yderligere op for øveforberedelserne og dermed de morten’ske kørdelskilometer.

Her indtager hele holdet af aktører, lyd og lysfolk og teknikere og instruktør de agtværdige skrå brædder på den moderniserede udgave af Hobro Theater.

Kvalitetstid for far og søn

Og hvordan er det at spille teater sammen med sin søn?

- Det er noget, jeg er vældig glad for, fordi vi får en masse kvalitetstid sammen.

- Vi kunne jo også tage ud at fiske sammen, men det her er noget ganske andet.

- Sidste år var det lidt træls, fordi nogle meldte fra under processen, så vi fik dobbeltroller, men her ser det ud til, at alle vil gennemføre vore seks forestillinger.

I forestillingen indtager Allan sin rolle som brygger Bies svigersøn, Arnold Svendsen. Sønnen Nikolaj spiller såmænd Arnold Svendsens søn - Karl.

Det 10. nyskrevne julespil

Jul På Mærkerne er det 12. udspil i rækken af juleforestillinger - hvoraf de seneste 10 er selvskrevne med skuespillerne Jørgen W. Larsen som forfatter.

Musikken trækker denne gang på genbrug fra tidligere forestillinger.

Da Julemærkehjemmet i Hobro jo i år har fejret 80 års-jubilæum indgår hjemmet som en del af handlingen i årets julespil.

Forlods har instruktør og skuespiller Uffe Magnus Kristensen bebudet en ”juleforestilling, der skal gå rask over scenen”.

- Vi skal have masser af musikalske indslag, og vi skal grine og græde.

- Men vi skal også være eftertænksomme og følsomme og kort sagt arbejde med hele den palet, der indgår i en god folkekomedie, lyder Uffe Magnus Kristensens recept.

Målet er selvfølgelig at sprede godt julehumør hos store og små.

Jul På Mærker kan ses fredagene 29. november og 6. december klokken 19 - lørdagene 30. november og 7. december klokken 14 samt søndagene 1. og 8. december klokken 14.

Billetterne køber du på bibliotekerne i Mariagerfjord kommune og via Himmerlands Billetten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...