Ny cirkelbro ved Sildehagen bliver en realitet i sommeren 2021 efter donation fra Salling Fondene

Når sommersolen titter frem næste år, kan både turister og lokalbefolkning i Hobro hoppe i fjorden fra en helt ny cirkelbro ved Sildehagen.

Cirkelbroen kommer til byen som et samskabelsesprojekt mellem Mariagerfjord Kommune, Hobro Turistforening og andre aktører i området - og det lokale Føtex-varehus kommer også til at spille en ikke helt uvæsentlig rolle i forbindelse med projektet.

Butikken med varehuschef Lars Lind i spidsen har nemlig været med til at skaffe 250.000 kr. fra Salling Fondene. Penge, der nu skal være med til at gøre den nye badebro til virkelighed.

Der har tidligere været en badebro ved Sildehagen, men den gik desværre til.

Til stor ærgrelse for de lokale vandhunde, Hobro Turistforening med flere.

Nu ser turistforeningsformand Hanne Thomsen til gengæld med forventning frem til, at der bliver etableret en ny cirkelbro på stedet.

- Det er helt fantastisk, at vi nu får mulighed for at realisere vores drøm om en cirkelbro ved Sildehagen.

- Den giver børn mulighed for sikkert at kunne bade i broens midte, mens de mere svømmesikre kan springe i havet, der omkranser broen. Med andre ord vil cirkelbroen give lokalsamfundet mulighed for at mødes på tværs af generationer, fremhæver hun.

Etableringen af broen sker som nævnt i samarbejde med Mariagerfjord Kommune, men også elever fra uddannelsesinstitutionen FGU vil være med til at gøre området til et attraktivt besøgsmål.

Modsat den forrige bro vil cirkelbroen blive bygget af bæredygtigt materiale, der skal sikre, at den kan holde i cirka 30 år.

Det er derudover en vigtig prioritet, at broen skal være lettilgængelig for alle.

- Cirkelbroen skal være en bro, som alle kan få glæde af. Derfor har vi prioriteret, at den skal bygges med fokus på let adgang for både gangbesværede og handicappede.

- Samtidig skal den kunne bruges af de skoler og foreninger, der ligger tæt på. På den måde bliver broen et socialt samlingspunkt mange år frem, forudser Svend Skifter Andersen, som er byrådsmedlem i Mariagerfjord Kommune.

Ved udsigten til den nye bro har arbejdsgruppen etableret et særligt badebroslaug under navnet Fjordlaug Hobro, og lauget ønsker på sigt også at indgå aftale med vinterbadeklubben.

I det lokale Føtex-varehus glæder varehuschef Lars Lind sig over, at han via sine forbindelser til Salling Group har kunnet være med til at hente penge hjem til den nye badebro.

- I fire årtier har beboere og turister handlet hos os, og derfor føles det helt rigtigt, at vi nu kan give noget tilbage til lokalområdet.

- Jeg er overbevist om, at cirkelbroen bliver en kæmpe gevinst for Hobro, og så glæder det mig især, at den både kan bruges af børn, unge, voksne og ældre.

- Det er for mig opskriften på et vellykket projekt, siger han.

I alt er 13 lokale projekter her mod årets slutning betænkt med tilsammen 3 millioner kroner fra Salling Fondene.

De 13 projekter er indstillet gennem lokale Føtex-varehuse, der har søgt specifikt efter lokale initiativer, som styrker danskernes aktive og sociale liv.

Det er fjerde gang, Salling Fondene på den måde donerer penge til lokale projekter via de lokale Føtex-butikker.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...