Mariagerfjord Bibliotekerne inviterer som noget nyt til højtlæsning for voksne litteraturelskere. Det eneste du skal gøre, er at møde op og sætte dig godt til rette

MARIAGERFJORD: Højtlæsning for voksne er efterhånden blevet et populært tilbud på bibliotekerne landet over.

Til forveksling kan det minde om en bogcafé eller en læsekreds, hvor man diskuterer oplevelsen af litteraturen. Men forskellen er, at man til højtlæsning deler oplevelsen helt fra første indtryk.

Og der bliver nok at dele i Mariagerfjord Kommune her i starten af 2019, for bibliotekaren har til lejligheden udvalgt bøger, der tematisk alle har noget til fælles.

For eksempel prøves der kræfter med bøger, der går under det fælles tema ”de lune”, ”de psykologiske” og ”Torbens blandede bolsjer”.

Det eneste, du skal gøre er at møde op, sætte dig godt til rette og bare lytte, for højtlæsning er en mulighed for at opleve en novelle, et digt eller et uddrag af en roman fortalt med en anden stemme end din egen, og det kan åbne op for en helt ny og anderledes forståelse, når trykket lægges et andet sted, end man måske selv ville have gjort det.

Bagefter er der tid til en kop kaffe og fælles samtale om, hvad deltagerne hver især har fået ud af teksterne.

Der læses højt på Hadsund bibliotek onsdag 16. januar og onsdag 20. februar og på Hobro bibliotek tirsdag 29. januar og torsdag 21. februar.

Alle gangene er der fri entré. Man må dog gerne tilmelde sig på biblioteket på forhånd af hensyn til kaffebrygningen.

Nærmere information om højtlæsningsarrangementerne kan findes på bibliotekets hjemmeside.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...