Nordkraft Bigband kan høres i Hobro i starten af april

HOBRO: Det hele startede for fem år siden ved et tilfælde. Aarhus Jazz Orchestra havde en aflysning og manglede et sted at spille. De to brødre hos Hammer Biler i Hobro hørte om problemet og bød ind.

Det var begyndelsen på, hvad der skulle resultere i cirka ti årlige koncerter i bilforretningen hos Hammer Biler.

Der har ikke siden været et stort bigband på scenen i Hobro, men derimod stort set alle genrer.

- Nu byder chancen sig igen, og vi har netop underskrevet kontrakt med Nordkraft Bigband, som i foråret giver to koncerter i Danmark med den legendariske, amerikanske bigbandleder og jazzbassist John Clayton, fortæller bilhandler Carsten Hammer.

Datoen er sat til fredag 5. april, og der bliver tale om en intimkoncert med cirka 20 mand på scenen og max 200 gæster i salen.

Clayton er tilknyttet Nordkraft Big Band som kunstnerisk leder i 2018 og 2019. For mange er han helt ukendt, men i musikerkredse er John Clayton et stort navn.

Han er blandt meget andet kendt fra sit mangeårige samarbejde med den canadiske pianist og sangerinde Diana Krall.

Og med en Grammy på hylden og yderligere otte nomineringer kæmper mange andre store artister om en plads i hans tætpakkede kalender.

Aalborg, Skagen, Hjørring, Taastrup og Randers har allerede oplevet det høje musikalske niveau og den store intensitet, når John Clayton står foran Nordkraft Big Band.

Og bandet lover endnu et brag af en koncert.

Repertoiret vil hovedsaligt bestå af Claytons egne bigband-arrangementer, der trækker på hans tid i Count Basies bigband.

Der vil også være inspiration fra Duke Ellingtons og Thad Jones’ legendariske farver og lydbilleder.

Det hele krydres med interessante indslag på kontrabassen fra mesteren selv.

Nordkraft Big Band er Aalborg og Nordjyllands rytmiske ensemble med rødder i den amerikanske bigband-tradition.

Der er mulighed for at nyde en tapas-tallerken inden koncerten, og billetterne sælges lige nu via arrangørens hjemmeside, musikibilforretningen.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...