Thomas Wolsing gæster lørdag Kunstetagerne

HOBRO: Hvorfor broderer billedkunstner Thomas Wolsing ikke selv sine billeder? Dette og andre spørgsmål vil Thomas Wolsing besvare, når han lørdag 11. august besøger Kunstetagerne i Hobro for at fortælle om sin kunst. Thomas Wolsing er aktuel med flere værker på Kunstetagernes udstilling "Traditionsbrud - Tekstil samtidskunst".

Han har gennem en årrække arbejdet med motiver fra tomme huse, som han opsøger og fotograferer på sin hjemegn i Thy. Både på herregården Øland og i små husmandssteder og aftægtshuse har han fanget det forfald, der sætter ind, når mennesket forlader bygningerne, og naturen lidt efter lidt tager over.

Når man oplever værkerne, ledes tankerne tilbage i tiden, til dengang, da husene var rammer om menneskeliv. Hvad mon der skete, siden husene nu står tomme? Naturens invasion af husene - fugtpletter på lofterne, vedbend, der trænger ind gennem de ituslåede ruder, fortæller noget om tiden.

Netop tiden er et vigtigt tema i Thomas Wolsings kunst. Hans fotografier omsættes til mønstre, som siden broderes med uld. Broderiet er en langsommelig proces, som både perspektiverer den tid, der var engang, hvor stramajbroderier sikkert prydede husenes vægge, den tid, det tager for husene at forfalde, og den tid, det tager at skabe kunstværkerne, fortæller Anne Lie Stokbro, kunstfaglig medarbejder i Kunstetagerne.

Der er gratis adgang for medlemmer af Mariagerfjord Kunstforening, øvrige skal betale 50 kroner. Billetter købes i døren.

Udstillingen kan ses frem til 1. september.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...