Blå Kors Hjemmet i Hobro har i mange år ønsket sig et aktivitetshus. Nu er drømmen rykket et stort skridt nærmere

HOBRO: Konturerne af et nyt aktivitetshus på Blå Kors Hjemmet i Hobro er ved at tegne sig. Forsorgshjemmet på Ølsvej har netop holdt rejsegilde på byggeriet af den 475 kvadratmeter store bygning, der skal rumme både fitness, hobby, undervisning, behandling og terapi.

Rejsegildet blev fejret med taler, varme pølser og kakaomælk på forsorgshjemmets gårdplads.

Aktivitetshuset har været en drøm i mange år, fortæller leder Lars Thidemann, der i sin tale roste håndværkerne for deres store indsats og beboere for deres tålmodighed, når det har larmet fra byggepladsen.

Huset koster 7,2 millioner kroner og finansieres af Blå Kors Danmark. Hjemmet i Hobro er kommet i pladsmangel, i takt med at antallet af tilbud til beboerne er vokset.

- Men det handler lige så meget om skabe nogle gode rammer. Når man kommer her og ønsker at skabe sig et nyt liv, betyder rammerne noget.

Flere af rummene kan slås sammen til ét stort lokale med plads til 150 personer.

- Det giver os nogle helt nye muligheder. Vi kunne godt tænke os at tilbyde gode koncerter men også foredrag og undervisning inden for misbrug, psykiatri, pædagogik og social faglighed. Vi har et personale med en stor ekspertise.

- Vores mål er, at aktivitetshuset ikke bare kommer os og vores beboere til gavn, men det også kan bidrage til at åbne for at endnu flere får syn for, hvordan vi bedst hjælper socialt udsatte, siger Lars Thidemann.

Aktivitetshuset ventes at stå klar til maj næste år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...