På Rosendalskolen i Hobro har børnene taget grydeskeen i egen hånd til en uges madskole

HOBRO: Nogle af børnene på Rosendalskolen i Hobro nøjes ikke med at holde sommerferie.

For nylig lagde skolen køkken til en madskole for børn i alderen 8 -12 år.

Her smides forældrene ud af køkkenet, og børnene tager grydeskeen i egen hånd.

De lærer at lave god, sund mad fra bunden, dyrker motion og kommer på ekskursion, hvor de ser fødevarer i kæden fra jord til bord.

Madskoler udbydes af 4 H i et ikke profitskabende samarbejde med Landbrug og Fødevarer og Rema 1000.

Begge støtter med midler og arbejdskraft til projektet, således at 4 H kan gennemføre så mange madskoler som muligt.

På landets mange madskoler, lærer børnene i løbet af en uge om sund mad, kost og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde. Instruktørerne på madskolerne er frivillige.

15 børn i alderen 8 - 12 år

På Rosendalskolen deltog 15 børn i alderen 8 - 12 år ammen med fire.

Derudover har der været fire frivillige instruktører; i skikkelse af Camilla Popp, Jette Nørgaard Jensen, Anita Osbæck Jensen og Jan C. S. Schmidt.

Gennem ugen tilberedte børnene mad fra opskrifter i årets madskolebog.

Men ungerne blev også klogere på temaer som kostråd, nøglehulsmærket og madspild, og midt på ugen besøgte holdet et landbrug for at blive klogere på malkeproduktion og kvægdrift.

Børnene tog det til sig

Og sidst på ugen blev børnenes familier blev inviteret med til bords for at smage nogle af de lækre retter, børnene har lært at tilberede.

- Som instruktør har det været meget givende.

- Hver dag er vi gået hjem med en god følelse af børn, der hungrede efter at lære en masse om især kost.

- Nogle af børnene var så ivrige, at de var stået op klokken seks om morgenen for at lave morgenmad til deres forældre.

- Og en pige fortalte, at hun derhjemme havde lavet mad efter en af opskrifterne og delt ud til naboer, venner og familie. fortæller en af instruktørerne, Camilla Popp.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...