De mange gæster kunne opleve fem veloplagte fortællere

BOLDRUP: Der var stuvende fuldt, og der måtte i al hast findes flere borde og stole frem, da der forleden blev holdt fortælleaften på Boldrup Museum.

Boldrup Museumsforening udgiver hvert år et årsskrift, "Folk Fortæller", og i anledning af udgivelsen bliver der altid holdt et arrangement, hvor årets bidragsydere uddyber deres beretning. Denne fortælleaften plejer at være populær, og i år var altså ingen undtagelse.

De mange gæster kunne opleve fem veloplagte fortællere, som næsten ikke var til at stoppe igen, da de først var kommet i gang, og aftenens ordstyrer, Hans F. Jensen, der også er hovedmanden bag det populære årsskrift, måtte flere gange rømme sig højlydt og forsøge at skabe plads til den næste fortæller i rækken.

Arkæolog Stig Bergmann Møller, Nordjyllands Historiske Museum, fortalte om spændende udgravninger af en middelalderbebyggelse mellem Mejlby og Kgs. Tisted, uden for Nørager, hvilket affødte mange interesserede spørgsmål fra tilhørerne.

Vagn Iversen, Lystrup, fortalte om sin opvækst i Boldrup og funderede blandt andet over, at stort set al hans familie stammer fra den helt nære omegn i modsætning til i dag, hvor mennesker stifter familie med personer fra hele landet - eller måske hele verden.

Pensioneret overlærer Jesper Schlünssen har i årsskriftet skrevet en fortælling om sine 36 år som lærer på Sortebakkeskolen i Nørager, og i sit bidrag til aftenens historier fortalte han blandt andet om sin egen skoletid på Sønderbroskolen i Aalborg, hvor korporlig afstraffelse var mere reglen end undtagelsen, og satte derved sin egen tid som lærer i folkeskolen i perspektiv.

Niels Ole Ladefoged, Nørager, jernbaneentusiast - eller som han selv udtrykte det: togtosse - fortalte om sin livslange passion for jernbanedrift, hvilket blandt andet har ført til mange artikler i tidsskrifter, utallige studieture og altså også en spændende artikel i museumsforeningens årsskrift, hvor han beretter om Nøragers oprindelse som stationsby og om den nu fjernede stationsbygning.

Hans F. Jensen skulle have afsluttet aftenens beretninger med historien om modstandsgruppen "Karin" fra Stenild, men på dette tidspunkt var tiden så fremskreden, at han nøjedes med at opfordre gæsterne til at læse hans artikel i årsskriftet og eventuelt læse mere i de to bøger, han har skrevet om emnet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...