Jutlander Bank Skolecup aflyst for første gang igennem mere end 50 år

I 2019 fejrede stævnet sit 50-års jubilæum, og i vinterferien 2020 troede alle, at Jutlander Bank Skolecup var godt på vej mod stævne nummer 100 uden afbrydelser.

Men sådan bliver det ikke.

Under indtryk af den stigende corona-smitte har arrangørerne – Hobro IK og Jutlander Bank – i fællesskab truffet den svære beslutning, det er at aflyse stævnet i februar 2021.

- Indefodboldstævnet for skoleklasser plejer at samle omkring 1.000 spillere, hvortil kommer forældre og søskende, der kigger på … og det er alt for mange mennesker at planlægge at samle indendørs i Hobro Idrætscenter under de nuværende forhold, siger René Astrup fra Jutlander Banks marketingafdeling, der sammen med Hobro IK står for planlægning og afvikling af det traditionsrige stævne.

Stævnet plejer at finde sted i weekenden op til uge 7, og tilmeldingen af hold skulle være begyndt om en måneds tid.

- Det tager 1-2 måneder at planlægge stævnet, så vi har behov for en lang periode med lave smittetal, før vi kan forsvare at udsende invitationer, uddyber René Astrup.

Stævnet trækker traditionelt hold fra skoler i et stort område – også langt uden for Mariagerfjord Kommune.

En af de skoler, der sædvanligvis er storleverandør af hold til skolecuppen, er Rosendalskolen i Hobro.

27 ud af de 129 hold, som deltog i cuppen i februar 2020, kom fra Rosendalskolen, hvor Mikael Lytken er leder.

- Jeg synes da, det er ærgerligt, når et godt arrangement, der formår at samle skolens elever om nogle givende fællesskaber, bliver aflyst, siger Mikael Lytken:

- Det er ærgerligt, men nødvendigt. Vores elever skal kunne være trygge ved det, de deltager i. Som med så meget andet lige nu, så må vi håbe på revanche senere.

Det håb bakker arrangørerne op om. Foreløbig dog uden tidshorisont.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...