65 store og små borgere fra landsbyen nød plantefælleskabet - og en lund med at halvt hundrede æbletræer giver udbytte fra 2021

MØLDRUP: Møldrup har nu fået sin æblelund og i tilgift en fin kirsebærallé.

Nyskabelsen vil fremover skabe grundlag for et fælles æbleskud i området ved Himmerlandsstien, hvor Mølleskoven og Hundeskoven begynder.

Over 65 borgere - heriblandt babyer i barnevogne og legesyge hunde tog del i det lokale komsammen i ”æblelunden”, da Møldrups nye vartegn blev rodfæstet.

Forsynet med skovle og spader mødte glade borgere frem.

De mindste bar rundt på små, festligt farvede plastikskovle.

De var bare så klar til at plante.

Flot plantevejr

Men heldigvis havde Møldrup Borgerlaug sammen med Kunst- og Skulpturgruppen valgt en arbejdslørdag, som bød på fantastisk flot plantevejr.

Efter instruktion af frugtavler Finn Brix Mikkelsen tog de fremmødte fat på at plante.

Og det så minsandten rigtigt hyggeligt ud, da flere generationer sammen tog fat på den seriøse opgave at plante et æbletræ.

Æblelunden

På bare en times tid havde borgerne plantet et halvt hundrede træer, og da havde Møldrup fået sin æblelund.

De giver nylig frugt i 2021, idet alle blomster i 2020 fjernes fra træerne, når de blomstrer, således at æbletræerne får de bedste vækstforhold.

Der blev plantet 12 æblesorter med hver fire træer samt to pigeonæbletræer.

Æbletræerne er podet på to års stammer, hvorfor de gerne skal give frugt i 2021.

Til alle fornøjelse - fra 2021

Belønningen skulle gerne ytre sig i skikkelse af cirka otte kilo æbler på hvert træ i 2021 - svarende til 400 kilo velsmagende spiseæbler

Og den tid, den fornøjelse, tænker man i borgerlav og kunst- og kulturgruppe.

Her glæder man selvsag sig til at høste frugten af de fælles anstrengelser, idet byens borgere da frit kan hente æbler til eget brug eller bare plukke en lækkerbidsken, når de spadserer forbi æblelunden.

Kirsebæralle - ved en fejl

I absolut utilsigtet tilgift kan Møldrup også se sig forsynet med synet af en nydelig lille en kirsebærallé, idet der ved en fejltagelse var sendt 10 japanske kirsebærtræer med æbletræerne.

Fejlleveringen betød, at man redigerede lidt i planteplanen og anlagde alleén med japanske kirsebærtræer langs stien, der forbinder Himmerlandsstien og Mølleskoven.

Herefter kan Møldrups borgere til foråret se frem til en forhåbentlig smuk, lyserødt blomstrende kirsebærallé.

- Dejligt, at så mange sluttede op om projektet ved at møde op og hjælpe til med plantningen. Vi havde en rigtig god dag, lyder det samstemmende fra bestyrelsen i Møldrup Borgerlaug.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...