Ordenshåndhæverne blev slet og ret overmandet af et brev, der nok varmer på selv den koldeste forårsdag: nemlig at gætte den lille piges gækkebrev og uddele påskeæg til alle i Lilys klasse

ONILDE: ”Hej politi. Jeg er en pige på seks år. Jeg går på MFI i Onsild (idrætsefterskolen, red), og jeg vil gerne have besøg af en politibil, mens jeg er i skole.

Så hvis ikke I gætter, hvem jeg er, skylder I et besøg på min klasse. Gæk...gæk...gæk”.

Politiets får dagligt mange henvendelser og løser af og til ganske spøjse opgaver.

Men forleden tog seksårige Lily fra Onsild godt nok fusen på lokalbetjente hos Nordjyllands Politi i Himmerland.

Mystisk gækkebrev

Ordenshåndhæverne blev slet og ret overmandet af et brev, der nok varmer på selv den koldeste forårsdag: nemlig at gætte den lille piges gækkebrev og uddele påskeæg til alle i Lilys klasse.

En svær nød at knække for selv drevne lokalbetjente fra i Hobro, som begribeligvis gjorde sig de hæderligste anstrengelser for at opklare, hvem der mon havde sendt stationen det mystiske gækkebrev.

Og onsdag den 3. april klokken cirka 10.30 dukkede tre lokale politifolk så op i 0. klasse på Mariagerfjord Idrætsskole, Sønder Onsild, for at opfylde 6-årige Lilys ønske om at få besøg af politiet i sin klasse.

For en sikkerheds skyld havde betjentene taget påskeæg med til børnene. I fald de ikke kunne regne den ud.

Uventet besøg

Børnene vidste intet om det uventede besøg.

Hvorimod en og anden blandt personalet nok havde en lille ræv bag øret.

De uniformerede betjente, patruljebilen og selvfølgelig også de medbragte påskeæg vakte i sagens natur stor glæde hos børnene.

- Politiet har mange opgaver, og at besøge Lily og hendes klasse var en af de bedre - ingen tvivl om det, forsikrer Simon Hjorth Jacobsen, som er leder af politiets forebyggelsesafdeling i Hobro.

- Samtidig er det jo også en relevant og vigtig opgave for os i lokalpolitiet at vedligeholde en god kontakt til skolerne.

- Ikke bare via de eksisterende samarbejder, skole og politi har om børn og unge, men så sandelig også i mere uformelle sammenhænge som den her, uddyber han.

- Når voksne taler om synligt lokalpoliti, nærhed, tryghed og alt det der, så er det jo fint, at det somme tider kan oversættes til noget, alle børn kan forstå.

- Og nu vil alle børnene i klassen i øvrigt være politibetjente, bemærker Simon Hjorth Jacobsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...