Punkt1 i Hobro er et godt eksempel på, at der stadig handles - trods corona-restriktionerne

2020 har på alle måder været et udfordrende år for detailhandelen, og starten på 2021 har ikke været nemmere. Den travle julegavebytning krydret med det traditionelle januarudsalg er aflyst. Butikkerne er nemlig lukkede – i hvert fald for det personlige fremmøde i butikken.

Men derfor er der ingen grund til at aflyse den gode handel, og hænge med mulen.

Det er Punkt1, der også huser Lysmeteren og Invita Køkkencenter i Hobro, et godt eksempel på.

- Vi havde selvfølgelig allerhelst set en traditionel handel, og jeg kan da også godt undre mig lidt over, at vi som butik med masser af plads og som regel få kunder i butikken ad gangen skal holde lukket, mens det er tilladt at stå i lange køer i supermarkederne.

- Men når det er sagt, så handler det om at tilpasse sig og få det bedste ud af det. Vi har godt gang i handelen med mange glade og positive kunder, betjent corona-sikkert efter de gældende restriktioner, fortæller Henning Pedersen, indehaver af Punkt1/Lysmesteren/Invita Køkkencenter i Hobro.

Bestil og hent

- Hos Punkt1 har vi lige nu en masse attraktive udsalgsvarer, særligt hårde hvidevarer, som der er stor efterspørgsel efter. Man kan derfor starte med at hente inspiration og se varerne på vores hjemmeside, og så ellers ringe og få en grundig rådgivning om de enkelte produkter.

- Vi kan selvfølgelig ikke helt vise og demonstrere det på samme måde, som hvis man kunne besøge os i butikken, men under de givne omstændigheder fungerer det godt. Når kunden har besluttet sig for en vare, kan vi levere og installere, eller kunden kan selv komme og afhente varen, som vi kører udenfor butikken. Når kunden har lavet bestillingen på vores hjemmeside, kan den afhentes hos os allerede to timer efter. Vi kalder det ”Click & Collect”, og det er en stor succes, fortæller Henning Pedersen.

- Vi har også derfor alle vores medarbejdere på arbejde, så der er virkelig ingen grund til at tænke, at de jo nok holder lukket, og derfor udsætte købet. Vi står helt klar til at betjene kunderne.

Et godt 2020

Henning Pedersen glæder sig naturligvis til, at vi kan sige farvel til coronaen og igen vende tilbage en normal hverdag uden begrænsninger og med massevis af samvær. Forretningsmæssigt har han dog ikke kunnet klage over det forgangne år.

- Der har løbende været en masse tilpasninger, og vi har ved flere lejligheder skulle tænke anderledes og ud af boksen, men når jeg kigger på omsætningen for 2020 har det været et rigtigt godt år. Faktisk et af de bedste i mange år.

- De penge, som folk ikke har kunnet bruge på blandt andet rejser eller andre oplevelser, er gået til ting til hjemmet, og det gælder både hårde hvidevarer, lamper og køkkener. Her har vi også kunnet mærke oprigtig glæde hos folk, der har sat pris på at bruge pengene på ting til hjemmet, som de kan have glæde af i mange år frem. Måske lidt modsat en rejse, hvor pengene jo er brændt af på en uge eller to.

Flot lokal opbakning

- Jeg synes også, at jeg har kunnet mærke en endnu mere udpræget lokal opbakning i år. Det er som om, coronakrisen har styrket det lokale sammenhold endnu mere, herunder opbakningen til butikkerne, fortæller Henning Pedersen, der står i spidsen for butikken, der efterhånden har 44 år på bagen.

Det hele startede nemlig i januar måned 1977, hvor en række af Hobros elektrikere og el-forretninger fik den idé, at de sammen ville tilbyde lokalområdet hvidevarer af høj kvalitet og til attraktive priser. De gik derfor sammen og åbnede forretningen EL-SA.

EL-SA er således fundamentet for Punkt1’s afdeling i Hobro, der siden blev udvidet med Invita Køkkencenter og Lysmesteren - et trekløver af stærke brands, der kan se tilbage på et meget anderledes – men også rigtigt godt – 2020, samt en fin start på 2021.

Ikke mindst takket været evnen til at tilpasse sig, og få det bedste ud af det…

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...