Hobros superligaspillere og navnlig de helt unge fans mødtes for andet år til juleklip og autografskrivning i Jutlander Bank Lounge

HOBRO: - Hvor er det bare dejligt med sådan en rigtig gang familie julehygge, hvor børnene juleklipper og får lov at møde spillerne.

- Og ungerne har glædet sig rigtig meget - især drengene, fortæller Maja Møller, Hobro.

Hun og mange andre børn og voksne fylder godt op i det julestemte klubhus hos Hobro IK - også kendt som Jutlander Bank Lounge på DS Arena.

- Jeg tror, jeg har set næsten alle Hobros kampe. Nu glæder jeg mig til at få spillernes autografer, betror otteårige Noah Møller.

- Allerhelst vil jeg gerne have en autograf fra Antipas.

- Desværre er det jo nok snart slut for ham i Hobro, spekulerer Noahs 12-årige fætter, Søren Møller, der også jævnligt ser superligabold i Hobro.

24-årige Jeanette Dinesen lader sig fotografere samme med to af de spillere, der gjort turen med Hobro fra før den første oprykning til superligaen i 2014 - kantspiller Martin Mikkelsen og venstreback Jakob Tjørnelund.

Del af en sportsfamilie

- Min mor meldt sig ind i den nye fanklub og fik mig med.

- Men faktisk har jeg set Hobros kampe siden jeg var tre-fire år - simpelt hen fordi jeg er en del af en rigtig sportsfamilie.

- Alle har spillet fodbold her - også jeg - og min far står vagt ved superligakampene, fortæller Jeanett.

- Klubben vil jo gerne se flere folk på stadion, så et julearrangement som her, hvor spillernes mødes med tilhængerne og hygger sig sammen, tror jeg virkelig betyder noget, kvitterer Jacob Tjørnelund.

Jeanett kigger sig rundt.

- Jesper Rask er mit største idol på holdet. Ham vil jeg meget gerne fotograferes sammen med, efterlyser hun.

Spillerne har selv prøvet det

Målmanden med over 270 kampe, siden han i 2010 skiftede fra AGF, er ældste aktive spiller på Hobros førstehold.

- Jeg husker jo selv, da jeg var lille, hvor meget det betød at komme tæt på idolerne. Og stemningen her er jo rigtig god og rar her, siger 30-årige førstekeeper hos HIK.

Samme erindring har den 21-årige, tidligere AaB-angriber Sebastian Grønning.

- Jeg husker jo selv tydeligt, hvordan vi drenge så vældigt op til vores idoler og fik lov at hilse på dem, mens de skrev en autograf.

- Så den her måde at mødes med fansene på er noget, jeg genkender og sætter meget højt, lyder det spontant fra den unge angriber.

- Vi lever jo af fansene

Han hører i lighed forsvarsspiller Mathias Haarup til blandt de spillere, som kom til klubben for halvandet år siden.

- Vi lever jo af fansene og vil gerne have dem ud på stadion.

Det betyder noget for børn at tænke, at ham, der løber på banen lige dér, snakkede jeg hyggeligt med forleden, ræsonnerer Mathias Haarup.

- Ja, det er en fed måde at samles med fansene på. Og et rigtig flot arrangement af klubben, hvor jeg selv befinder mig supergodt, siger det norske angrebsfyrtårn Julian Kristoffersen, som kun har spillet for Hobro den seneste halvsæson.

Landsmand og angrebskollega Pål Alexander Kirkevold nikker.

- Hyggeligt at mødes med børnene på den her måde.

- Det gør vi spillere gerne, bemærker Pål og klipper videre ved et ”norske bord”, som lige nu er fyldt med juleklippende børn - flest af hunkøn.

Superfint

Også Belinda Vorsaa har sammen med sin 12-årige søn, Carlos, fundet vej til DS Arena for at klippe julepynt.

Gutten spiller i klubben, og mor og søn agter at berige det store juletræ med sirligt klippede julekurve og lignende.

- Vi har vore egne skabeloner med hjemmefra, som vi klipper efter. Det er et superfint arrangement, og vi var her også til påskeklip, fremhæver Belinda Vorsaa.

Loungen er ved at være godt fyldt op, og Mogens Dam, en af klubbens trofaste ildsjæle og hjælpere, står og nyder flowet af små og store i gule trøjer.

- Det er andet år, Hobro på den måde inviterer til julehygge, og jeg tror, at især knægtene fra de yngste årgange ser frem til det.

Goodwill

- Arrangementer som det her understøtter klubben i, at det hele ikke skal gå op penge, men også om at skabe goodwill, pointerer Mogens Dam.

Det synspunkt deler cheftræner Allan Kuhn.

- Skønt at mødes her i december måned i en hyggelig og løssluppen atmosfære, hvor børnene går fra bord til bord, får skrevet autografer og snakket med deres idoler, og på den måde kommer vi tættere på hinanden.

- I en lille klub som Hobro skal vi leve af den nærhed, der ligger i, at vi spillere opfører os ordentlig, har det godt sammen og at vi altid stiller op som her, uddyber Allan Kuhn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...