Det tredje spisested inden for to-tre uger er åbnet i hjertet af Hobro

HOBRO: - Kunderne har bare taget fantastisk godt imod os. Besøgstallet den første uge ligger noget over mine forventninger, siger Kristoffer Sørensen.

Den 26-årige kok nyder travlheden i køkkenet hos Doffs - den nyåbnede café i Adelgade 32 i hjertet af Store Torv.

Her tilbereder han sandwich med eksempelvis kylling og bacon til spisende i restauranten eller til at tage med.

Og hver lørdag formiddag skifter Doffs repertoire og byder sig til med tappas brunch til sultne strøgkunder.

Tre partnere

- At vi anvender gode råvarer, giver kunderne jævnligt udtryk for, lyder det ikke uden fagligt stolthed fra den unge kok med en fortid i køkkenet hos Hotel Amerika og Comwell i Rebild.

Storebror Kasper Reimer Sørensen har økonomisk bidraget til at få den kombinerede café og take away i den bygning, hvor tidligere Café Classic har resideret.

Men hvor broderen rent arbejdsmæssigt holder sig ude af selve cafédriften, er det ingenlunde tilfældet med tredjeparten og hustruen, tidligere sygeplejerske Lotte Reimer Sørensen.

Travl start

Hun har valgt et karriereskifte og kan nu kalde sig tjener - eller servitrice.

- Den første uge har været en ret overvældende oplevelse.

- Jævnligt konfronteres man med noget, der lige skal gøres, og som man ikke lige havde tænkt på.

- Arbejdsmæssigt har det også været en hård start.

- Jeg har meget at lære endnu samtidig med, at jeg jo skal lære de unge, som hjælper os, op, forklarer den 31-årige medejer.

- Men trods megen travlhed har det også været sjovt.

- Vi møder en mega god opbakning fra rigtig mange glade kunder, som heldigvis taler pænt om både maden og stedet, siger Lotte Reimer Sørensen.

Mange om buddet

Kunderne rækker aldersmæssigt fra ung til gammel.

Da café-trioen midt i august tog fat på at renovere og indrette Doffs, havde de ingen anelse om, at to andre nærliggende madsteder - nemlig sushi restauranter på henholdsvis Theatertorvet og i Østergade - stod på spring.

Begge åbnede et par uger før Doffs.

- Men vi ser det kun som en fordel, at vi på én gang får så meget mere gang i cafélivet i Hobro.

- Det tror vi vil have en selvforstærkende effekt og få flere hobroensere til at spise lokalt i stedet for at køre til Randers eller Aalborg.

- Og mon ikke. vi bliver så gode naboer og kolleger, at vi som en selvfølge henviser til hinanden, når det er relevant, formoder kokken og tjeneren samstemmende.

Doffs

Førstnævnte har lagt eget (øge)navn til cafeen.

- Helt fra barnsben har alle både hjemme og i skolen kaldt mig Doffs, betror han.

Årsagen til øgenavnet giver han efter nærmere selvransagning nu sit bud på.

- Jeg har på fornemmelsen af, at det har at gøre med min måde at udtale mit navn på, da jeg var lille, antager Kristoffer Sørensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...