Nye og gamle medlemmer hyggede i Hobro Theater sig ved 40 års jubilæumsfesten for Hobro Børne & Ungdomsfilmklub

HOBRO: Over 100 børn og voksne tog imod Hobro Børne & Ungdomsfilmklubs 40 års fødselsinvitation for nylig, og hvor klimaks jo var at se den samme film, som i sin tid åbnede filmklubben.

Den finurlige tegnefilm Dunderklumpen åbnede nemlig for filmklubbens indmarch 23. november 1978 - dengang i den daværende biograf over for rutebilstationen.

I dagens anledning havde filmklubbens frivillige pyntet festligt op i foyeren med flag, serpentiner, balloner og duge på bordene. Herefter blev der serveret pizza og sodavand til alle.

Snakken gik livligt over maden. Mange ældre medlemmer fik et gensyn med den klub, de for år tilbage havde været medlem af.

Nostalgi fik frit løb

Enkelte gamle bestyrelsesmedlemmer var også mødt op.

Alle de gamle programmer og en masse avisudklip var lagt frem, og de blev selvfølgelig nærstuderet, mens nostalgien fik frit løb.

Et af de gamle bestyrelsesmedlemmer, Mads Lunau - som sad med i bestyrelsen de første fire år - havde medbragt materiale, som han havde gemt fra sin tid i bestyrelsen.

Mads Lunau var med i den allerførste bestyrelse og gik selv i 9. klasse dengang.

Mads arbejde i redaktionen af en skoleavis på sin skole og havde her skrevet et par artikler.

Han havde desuden taget en plakat med, som han havde lavet og hængt op på skolen.

Mads Lunau fortalte i øvrigt, at han til en samling på skolen havde rejst og lagt et godt ord ind for filmklubben.

Den allerførste tale

Selv husker han, at han havde været rystende nervøs, men gennemførte talen.

Og det var så hans start på en karriere, hvor Mads Lunau jo siden ofte har været den, der førte ordet.

Efter maden var der tid til et par festtaler.

Den første formand i filmklubben, mangeårigt byrådsmedlem Preben Christensen (S), som var med i bestyrelsen i ikke færre end 24 år - heraf 19 år som formand - mindedes netop de år han stod i spidsen og huskede årene som en dejlig tid.

At være med i en filmklub betyder, at man er med i et fællesskab sammen med en masse jævnaldrende. Også derfor er en biograf det bedste sted at se en film, anførte Preben Christensen.

Også næstformand i Mariagerfjord Kommunes udvalg for kultur og fritid, Jørgen Pontoppidan (V), fremhævede betydningen af, at byen har en filmklub.

Han roste de frivillige der holdt gang i foreningen.

Begge talere sluttede af med at få publikum til at råbe hurra for filmklubben, og Jørgen Pontoppidan pustede en ballon op, som sprang under det sidste lange ”hurra” - for at sætte et effektfuldt punktum for talerne.

Herefter var der dømt dunderklumtid.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...