Ebbe Hjortshøj fortæller på søndag i Biecentret om sit spændende liv under besættelsen

HOBRO: Søndag 17. november klokken 14 vil det være muligt i Biecentret at høre et foredrag med Ebba Hjortshøj.

Til næste år, 2020, er det 75 år siden, Danmark kunne fejre befrielsen fra nazisternes åg. Det skyldtes selvfølgelig en stor fælles international indsats, men vi skylder også en stor tak til de mennesker, der i vort eget land med livet som indsats gjorde en forskel - og Ebba Hjortshøj er en af dem.

Ebba Hjortshøj er ikke nogen professionel foredragsholder, men hun fortæller levende og vidende om besættelsen og frihedskampen, som hun havde helt inde på livet.

Ebba var kurér for A/S Gruppen, en sabotagegruppe i Randers og hendes bror Aksel Sørensen var leder. Hun skulle rundt med beskeder, finde logi til sabotører, smugle våben og smile til de tyske soldater, så de ikke blev nysgerrige efter at kontrollere hendes cykelkurv.

Ebba Hjortshøj var kun 16-17 år dengang. I dag er hun 94 år og ”frisk” på at fortælle.

Hun dansede med dem alle en efter en. Hun hviskede dem i øret. Nogle troede, at hun bare var ude på at score mændene. Men både hun og de vidste, at de dansede med livet som indsats. Hun sendte dem på opgaver for modstandsbevægelsen. Som regel var sabotørerne til bal på restaurant Jylland eller i biografen, og Ebba fik danset så rigeligt i de år, men en aften var det nær gået galt …

Alle er velkomne til at høre foredraget, som koster 25 kroner. Tilmelding skal ske på telefonen 9711 5260 eller 2425 9574.

Arrangører er Biecentret og Dof Biecentrets OplysningsForbund.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...