I forbindelse med den internationale hjerneuge i uge 11 sætter Mariagerfjord Kommune fokus på hjernen med en række forskellige aktiviteter

MARIAGERFJORD: I uge 11 er der international hjerneuge og det støtter Mariagerfjord Kommune med en række aktiviteter for at sætte mere fokus på hjernen.

Hjerneskadekoordinator Tina Elisabeth Thomsen synes godt om tiltaget:

- Hjernen er et meget fascinerende organ, som helst skal fungere. Hvis den bliver syg eller ramt af skader, kan den være en kilde til store problemer. Derfor sætter vi fokus på, hvad der gør hjernen stærk, men også på konsekvenser og muligheder efter en hjerneskade, siger Tina Elisabeth Thomsen.

Mariagerfjord Kommune har i forvejen et stort fokus på hjernen. Kommunen arbejder blandt andet med forebyggelse og med genoptræning af personer, der har fået en hjerneskade. Det sker i tæt samarbejde med Center for Kommunikation og Undervisning, som bidrager med talepædagogisk undervisning og kognitiv træning for personer med erhvervet hjerneskade.

Kommunen har også gruppeforløb for børn med en mor eller far med en hjerneskade.

Bare i 2018 har der været 115 igennem kommunen for at modtage genoptræning efter en hjerneskade.

- Vi vil selvfølgelig gerne vise vores borgere, at vi har stor erfaring og ekspertise på området. Vi ved en masse om, hvad der er godt for hjernen - både uden og med en hjerneskade, siger hjerneskadekoordinator Tina Elisabeth Thomsen.

Onsdag 13. marts er der blandt andet mindfullness for hjerneskaderamte og ”Musik for hjernen” på programmet - henholdsvis i Hobro Sundhedscenter og på Hobro Alderdomshjem.

Programmet torsdag 14. marts byder på ”Hold din hjerne skarp med hjernemad” og ”Konsekvenser efter en hjerneskade”’ på Hadsund Sundhedscenter.

Interesserede kan læse nærmere om aktiviteterne på kommunens hjemmeside: www.mariagerfjord.dk under ”erhvervet hjerneskade”.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...