BIFFEN: Udover kort repremiere på den danske film kan du se The Kindness of Strangers samt Kød & Blod i Filmteatret i Hobro

HOBRO: Da hele Danmark lukkede ned i marts måned havde filmen Krudttønden lige haft premiere.

Den nåede at blive vist en uges tid.

Måske har nogle ikke fået set filmen, som derfor vises 24., 25. og 26. juni.

Men først lidt om The Kindness of Strangers.

En forfalden, tidligere glamourøs restaurant i hjertet af New York danner rammen om danske Lone Scherfigs ensembledrama.

Her flettes karaktererne ind og ud af hinandens liv, mens de lidt efter lidt opdager, at deres håb og redning kan ligge i mødet med nye mennesker.

I usikre og hårde tider, hvor mange lever på kanten af undergang, viser det sig, at tilfældige sammentræf og øjeblikke af næstekærlighed kan få overraskende følger.

Kød & Blod

Kød & Blod er en intens familiefortælling, der foregår i et kriminelt miljø i en dansk forstad med et nådesløst blik på kærlighed, sammenhold og fællesskabets destruktive magt.

Da Idas mor omkommer i en bilulykke, placeres den kun 17-årige pige hos sin moster og sine voksne fætre.

Ida har ikke set sin mors side af familien i mange år, men hendes nye hjem er fyldt med kærlighed og varme.

Ikke mindst på grund af familiens overhoved, den altdominerende Bodil, der holder sammen på familien.

Familiens kriminelle levevej bliver hurtigt hverdag for Ida, men det er ikke altid nemt at adskille vold og manipulation fra kærlighed og omsorg.

Snart indser Ida, hvad hendes mor i sin tid flygtede fra.

Sidse Babett Knudsen spiller det barske familieoverhoved

Fra Super 16 til Afdeling Q-film

Den spillefilmsdebuterende instruktør Jeanette Nordahl er uddannet fra den uafhængige filmskole Super 16 i 2012, og hendes afgangsfilm Waiting for Phil blev nomineret til en Robert for bedste lange kortfilm i 2013.

Krudttønden

Under sin uddannelse arbejdede hun som instruktørassistent og second unit-instruktør på de store succesfulde Afdeling Q-film Kvinden i Buret og Fasandræberne.

Jeanette har desuden instrueret afsnit af DR-serien “Når støvet har lagt sig”.

Og så til Krudttønden

I det isnende kolde Europa er folk ved at komme videre efter det chokerende terrorangreb på Charlie Hebdo tidligere på vinteren.

Men i København har den prøveløsladte kriminelle, Omar, sine egne planer.

Filmmanden, Finn, den jødiske vagtmand, Dan, og den nedslidte aktionsstyrkebetjent, Rico, lever deres forskellige liv uden at vide, at de inden længe vil have krydset Omars spor i en fatal og skelsættende nat.

Krudttønden er selvfølgelig inspireret af de virkelige hændelser ved terrorangrebet på Kulturhuset Krudttønden og Københavns Synagoge i februar 2015.

På rollelisten står blandt andre Lars Brygmann i rollen som den dræbte filmmand, Finn, samt Nikolaj Coster-Waldau i rollen som AKS-betjenten, Rico.

Krudttønden som film opstod ud af en personlig relation til et af ofrene og er et tidligt bidrag til den nødvendige samtale om de tragiske begivenheder.

Filmen skildrer de veje og vildveje, som nogle af de centrale personer gik ad i tiden, inden de mødtes den dag og nat i februar 2015.

Ole Christian Madsen har instrueret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...