Klima, Trump og psykisk sårbarhed. Thorsgaard Efterskole satte fokus på aktuelle emner i skoleforestilling

HOBRO: På Thorsgaard Efterskole ved Hobro har 68 elever hele ugen knoklet med dans, scenografi, drama, lys, lyd og rekvisitter.

Sammen har de skabt forestillingen ”VIP”, og fredag var der premiere i skolens dramasal.

Titlen kan både forstås som en forkortelse for ”very important person” og ”vippe”, fortæller eleverne, der har selv har skrevet replikker og scener i samarbejde med skolens lærere.

- Temaet er balance, og vi har sat en masse små scener sammen, der alle handler om den ubalance, der er i verden. Hjemløse, klimaforandringer, Donald Trump, psykisk sårbarhed og voksne der sidder med mobilen og glemmer nærværet med deres børn.

- Alle de problemer vi jo godt ved findes, men som vi ikke altid tænker over. Vi har også en vippe med i stykket, der symboliserer ubalancen, fortæller Sif Bay, der går i 10. klasse og er danser i stykket.

- Vi møder Gud. Han er helt opgivende over verdenssituationen. Så han indkalder til en x-factor audition. Jørgen Leth, Dronning Margrethe og Thomas Blachman skal hjælpe ham videre, og de peger helt tilfældigt på to elever fra Thorsgaard Efterskole, griner Sif Bay.

Mikkel Støjberg, der går i 9. klasse på efterskolen, har flere roller i stykket. Det er første gang, han prøver kræfter med skuespil.

- Selvom vi tager fat i nogle alvorlige emner, er det også et meget humoristisk stykke. Egon Olsen og Yvonne er også med. Jeg kan godt lide, at man kan blande det alvorlige med det sjove.

- Men forestillingen sender også et vigtigt budskab. Jeg tænker tit over klimaforandringerne, men det er svært, hvad man skal stille op. Hvis vores stykke her blev lidt større, kunne det måske være med til at sætte fokus på emnet, siger han.

Fredag formiddag rullede eleverne den røde løber ud foran den gamle staldbygning, hvor skolen har sin dramasal.

Hobro Efterskole og Ejsing Friskole ved Vinderup var indbudt til generalprøve.

Samme eftermiddag gik det løs med to forestillinger foran godt 200 forældre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...