Rosendalskolens 4. klasser har været på besøg på Hobro Friplejehjem

HOBRO: Hobro Friplejehjem og Rosendalskolens 4. klasser har i den forgangne uge haft et udbytterigt samarbejde. På Hobro Friplejehjem er eleverne blevet introduceret til uddannelse inden for plejefaget - sygeplejerske eller sosu-hjælper, samt pedelfaget og arbejdet i et produktionskøkken.

De har været igennem diverse praktiske øvelser som forflytning i en loftslift, hvis man er handicappet, eller hvordan det er at sidde i en kørestol. De har prøvet at give hinanden mad og opleve, hvordan det er at hjælpe en anden person med at blive madet, men også selv at skulle blive madet - en opgave, som satte mange følelser i gang.

Der er givet injektioner i appelsiner, målt blodsukker og blodtryk, kigget i teknikskabe, og ikke mindst har der været deltagelse i stolegymnastik.

- Vi har haft to fantastiske dage, hvor eleverne har udvist et enormt engagement og stor nysgerrighed og forhåbentlig tager en helt anden positiv opfattelse af dét at bo og arbejde på et plejehjem med sig hjem, fortæller leder Susanne Gerberg Madsen.

Samarbejdet mellem plejehjem og skole er led i en kommunal indsats for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...