Et nyt turist- og oplevelsercenter, spahotel og lejligheder med fjordudsigt var nogle af de idéer, som eleverne på 7. årgang på Rosendalskolen viste dommerpanelet ved messe

HØRBY: Forleden havde Rosendalskolens 7. årgang fint besøg. En uges projektarbejde i samarbejde med Tradium om idéer til at udvikle Hobros bydesign med forskellige bygninger og virksomheder endte ud i en messe, hvor både nogle udvalgte dommere og de fremmødte forældre kunne bedømme klassernes projekter.

Og der var godt fyldt op i gymnastiksalen på Rosendalskolen, da rigtig mange forældre til elever fra 7. årgang var mødt op for at se, hvad deres børn havde brugt de forløbne fire dage på at producere.

Der var blandt andet idéer om at bygge en fribørnehave, mange restauranter og caféer samt kulturhuse. Eleverne havde i små grupper udarbejdet deres bygninger i arkitektpap, efter at de havde arbejdet med markedsanalyser, forretningsplaner, hvordan man finansierer sit projekt og meget mere i samarbejde med Asger Nielsen, underviser på Tradium, og en flok HHX-elever, som skulle vejlede eleverne på 7. årgang.

Til messen skulle der uddeles tre priser. Først det projekt som dommerne havde givet flest point. Dommerne var Thomas Jensen fra EDC, Henrik Ravn Mortensen fra Spar Nord, Ann Andersen, viceleder på Rosendalskolen, og Amir, som er tidligere elev på Tradium, og som var med som deltager første gang, projektet blev gennemført for syv år siden. Prisen gik til Frederik, Emma og Oliver fra 7.a med Mariagerfjord Turist- og Oplevelsescenter.

Anden pris gik til den gruppe, som havde indsamlet flest investorpenge fra de forældre, som havde meldt sig som investorer. Der var dog tale om Matador-penge. Prisen gik til Oskar, Emma og Simone fra 7.b med deres spahotel S.O.E.

Tredje pris gik til den gruppe, som havde fået flest stemmer fra de fremmødte gæster. Prisen gik til Hjalte, Marie og Meera fra 7.b, som havde lavet et bud på nogle bæredygtige lejligheder med fjordudsigt.

Alle vinderne fik en biografbillet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...