Den kommende tid kan du i Lægehuset i Biesgade se fotografier fra den kongelige skulpturhave i Fredensborg, der ellers ikke er åben for publikum

HOBRO: I denne tid udstiller tidligere læge og byrådsmedlem Svend Nielsen og fotograf Niels Reiter en række fornemme kunstværker i Lægehuset i Biesgade.

Man kan godt sige, at det er en kongelig affære, idet udstillingen kredser om den danske billedhugger Johannes Wiedewelt (1731-1802).

Han opnåede for et par hundrede år desuden status som en af kongehusets foretrukne kunstnere. Det skyldtes formentlig, at Johannes Wiedewelt primært skabte skulpturer og lignende til udsmykning af de kongelige slotte og palæer.

Allerede i foråret 1750 havde den unge kunstner som 19-årig modelleret og fået støbt to små buster i tin. De to buster forestillede Frederik 5. og hans dronning Louise.

Indtil udgangen af august kan patienter i lægehuset i Biesgade se en fjerdedel af den ellers 50 billeder store udstilling i Lægehuset i Biesgade. Det drejer sig om fotografier fra den kongelige skulpturhave i Fredensborg, hvor der normalt ikke er adgang for publikum.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...