Hvad barnet kommer til at hedde, afsløres ved reception i Hobro 10. august

Når eleverne på landets ungdomsuddannelser lige om lidt tager hul på et nyt skoleår, bliver det med en ny stærk himmerlandsk spiller på markedet.

Erhvervsskolerne Aars har nemlig slået sig sammen med Tradiums udspaltede uddannelsesafdeling i Hobro og byder 10. august de første elever velkommen i det nye uddannelsescenter på Kirketoften i Hobro.

Fusionen mellem Erhvervsskolerne Aars og Tradiums afdeling for handelsuddannelser (hhx og eud/eux business) blev forhåndsgodkendt allerede i starten af året, og inden længe forventes den

endelige godkendelse at foreligge. I praksis betyder det, at Tradium med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2020 udspalter hele sin afdeling i Hobro inkl. bygninger, medarbejdere, elever, godkendelser mm. Altsammen er nu er overdraget til Erhvervsskolerne Aars, og det vækker stor glæde hos direktør for Erhvervsskolerne Aars, Ulf Givskov Bender:

- Det er noget, vi har arbejdet på rigtig længe, og det er en stor forløsning, at vi nu endelig kan byde nye elever velkommen i den nye konstellation.

- Vi arbejder nu helt målrettet med at udbyde en stærk 2-byskole-model, hvor vi imødekommer de unges behov for en erhvervsfaglig ungdomsuddannelse med høj kvalitet og lokal forankring, fremhæver en glad erhvervsskoledirektør.

Netop den lokale forankring er et nøgleord og har været drivkraften bag hele fusionsprocessen.

Nye tal viser nemlig, at det på nuværende tidspunkt faktisk er under 10 pct. af de unge i Mariagerfjord Kommune, der vælger en erhvervsuddannelse, som tager den lokalt i Hobro.

Det skal der gøres noget ved, hvis det står til direktøren for Erhvervsskolerne Aars:

- Vi vil være med til at sikre, at det er attraktivt for de unge at blive lokalt og tage deres uddannelse. Det er ikke nogen nem opgave, og absolut ikke noget én enkelt aktør kan ændre på alene. Men med et stærkt samarbejde og den opbakning, vi oplever fra næsten alle fronter, skal vi nok lykkes, siger Ulf Givskov Bender.

Direktøren tilføjer, at man ønsker at tage DNA’et som udkantsskole med en bred palette af erhvervsrettede kvalitetsuddannelser med til Hobro, samtidig med at man bibeholder den høje faglige kvalitet og bliver med at udvikle den oprindelige del af uddannelsesinstitutionen i Aars.

Med den endelige fusionsgodkendelse lige om hjørnet og overtagelsen af Tradiums udspaltede afdeling i Hobro på Kirketoften står det klart, at man har måttet finde et nyt navn til den himmerlandske uddannelsesinstitution for erhvervsrettede uddannelser.

- Der har været stor interesse omkring, ”hvad barnet skulle hedde”, men desværre har vi måttet holde på denne hemmelighed, indtil den endelige politiske godkendelse er på plads, fortæller Ulf Givskov Bender, som imidlertid glæder sig til at offentliggøre det nye navn.

Det kommer til at ske ved en reception på Kirketoften i Hobro 10. august, hvor man ved et lille højtideligt arrangement med indbudte gæster og talere markerer første skoledag på Kirketoften i det nye uddannelsescenter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...