Jens Martin Kamstrup og You-Can i aktion ved DM i Roskilde for nylig

MARIAGERFJORD: Det er aldrig for sent at genoptage sin interesse for hundesport.

Det er Jens Martin Kamstrup fra Schæferhundeklubben i Hobro et ganske glimrende eksempel på.

Jens Martin Kamstrup trænede også schæferhund for 30 år siden, og var dengang med på det danske VM-hold i flere omgange, men for 20–25 år skiftede han fritidsinteresse og har i en årrække dyrket lystfiskeriet med stor passion.

Efter at Jens Martin Kamstrup gik på efterløn for to år siden, er interessen for hundesport nu for alvor vendt tilbage, og sammen med sin nu fire-årige schæferhund You-Can opnåede han for nylig en flot fjerdeplads ved DM i Roskilde. Dermed har Jens Martin Kamstrup samtidig kvalificeret sig til at være med på det hold, som Schæferhundeklubben for Danmark i oktober sender af sted til VM Italien.

Forud for fjerdepladsen ved DM ligger mange timers træning - ikke bare på hjemegnen men også i Brønderslev, hvor Jens Martin og You-Can træner op til tre gange om ugen i kyndigt selskab med professionelle hundevenner.

Sporarbejdet træner Jens Martin Kamstrup lokalt sammen med en jævnaldrende spormakker fra Skanderborg, der kommer til Mariagerfjord Kommune to-tre gange om ugen, og den vordende VM-deltager fra fjordkommunen retter i den forbindelse en stor tak til de lokale landmænd, som velvilligt stiller deres marker til rådighed for hundetræningen.

- Uden landmændenes tilladelse til, at jeg må benytte deres marker året rundt, ville det overhovedet ikke gå. Jeg har behov for at kunne gå på alle slags afgrøder i alt slags vejr, dag efter dag – og jeg er dybt taknemlig for alle de lokale landmænd i Mariagerfjord Kommune - primært omkring Arden - der velvilligt stiller deres marker til rådighed.

- Det er bestemt ingen selvfølge, betoner Jens Martin Kamstrup.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...