Jubilaren, hvis oldeforældre, bedsteforældre, forældre også har haft deres gang hos Dania i Assens, fejres fredag 23. november

ASSENS: Erling Petersen fejrer 40 års jubilæum hos FL Smidth A/S.

I 1978, 22. november blev Erling Petersen ansat som elektriker hos Cementfabrikken Dania ved Assens, Mariager.

Men inden da, havde han allerede været på cementfabrikken i flere perioder i 1976-77 i sin læretid.

Erling Petersen vidste, at dette var stedet, han gerne ville tilbringe sit arbejdsliv.

Ikke blot fordi, arbejdspladsen nærmest udgjorde en del af hans dna, idet hans familie igennem generationer, havde arbejdet i cementproduktionen på Dania.

Generationers arbejdsplads

Oldeforældre, bedsteforældre, forældre, søskende, alle havde på en eller anden måde tilknytning til cementfabrikken.

Men jubilaren mærkede også en stor interesse for især forsøgsafdelingen, der kørte parallelt med cementproduktionen dengang.

Erling Petersens første projekter var på Ovn 2, der dengang var i udvikling, ligesom Pilotanlæg 2 og højspænding omkring elektrofiltre krævede hans elektrikerviden.

Ved ansættelsen i 1978 havde Cementfabrikken Dania mellem 350 og 400 medarbejdere.

Da sidste ovn lukkede

Men da FL Smidth i 1984 besluttede, at man ikke længere ville køre med produktion på Dania, var Erling Petersen med på det sidste hold på skansen og lukkede den sidste ovn ned.

Men som en del af forsøgsafdelingen forblev han på stedet.

Sammen med en lille gruppe af ingeniører og teknikere, styret fra hovedsædet i Valby, fortsatte de forsøgsarbejdet på Dania, hvor mange tusinde forsøg blev gennemprøvet for at skabe en fortsat udvikling i cementindustrien.

FLS Forsøgsafdelingen på Dania blev gennem 1990’erne og 2000’erne opprioriteret.

Efterhånden blev den gamle cementfabrik bygget om/revet ned, og nye bygninger til forsøg blev opført.

Erling Petersen udgjorde stadig en central person i medarbejderstaben, der støt og roligt igen voksede, således at FL Smidth A/S R & D Center Dania i 2001 var en realitet - nu med en fast stab på stedet.

Og med et større fokus på forskning og udvikling i cementindustrien, var der mange forskellige arbejdsopgaver, som krævede Erlings ekspertise.

Guldgrube af erfaring og viden

Med en guldgrube af erfaring og viden, når det kommer til både nye og gamle installationer, løser Erling Petersen mange forskellige opgaver.

Og eftersom han bor tæt på R & D Center Dania, er han altid parat til at løse akutte opgaver, der kræver en hurtig indsats.

Også selv om det kulminerer med frihed eller ferieplaner.

Hans store kendskab til både drift, fejlsøgning og reparationer af pilotanlæg, udgør en vigtig brik i det daglige arbejde.

Erling Petersen er en værdsat medarbejder, og på R & D Center Dania glæder kollegerne sig til til at fejre hans 40 års jubilæum.

Der er reception hos FL Smidth A/S R & D Center Dania, fredag 23. november klokken 1

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...