Byfesten starter på mandag med morgensang i kirken

HAVERSLEV: Der er nærmest ingen undskyldning for ikke at få sangstemmen rørt, når Haverslev - traditionen tro - holder byfest i uge 33.

Som en del af byfestprogrammet er der i år mulighed for både at synge morgensang og aftensang - i et samarbejde mellem Haverslev skole, idrætsefterskolen HCI, plejehjemmet Haversdal og Haverslev kirke.

Mandag 13. august er de nye elever fra HCI inviteret over i Haverslev kirke for at synge morgensang. Det nye elevhold ankommer til HCI dagen i forvejen, så det bliver elevernes første fælles morgensang.

- Og vi er meget beærede over at få lov til at danne rammen om morgensangen denne allerførste morgen for de nye elever, fortæller organist Anette Kjær, der er initiativtager til og tovholder ved ugens i alt fire fællessangs-arrangementer.

- Fællessang er en skøn måde både at begynde og slutte dagen på, og samtidig er sangen en stille insisteren på alt det, vi måske ofte overser vigtigheden af i en travl hverdag, men som vi dybest set ikke kan leve uden, bemærker hun.

Tirsdag aften 14. august er der i Haverslev Kirke mulighed for at synge med på en række velkendte aftensange, lære nogle af de nye, og - ikke mindst - selv være med til at vælge, hvilke aftensange, der skal synges. I kirkens våbenhus vil der hele tirsdagen være opstillet en lille sangpostkasse, hvori man ville kunne lægge en seddel med titlen på den aftensang fra højskolesangbogen, man holder allermest af. Organist Anette Kjær udtrækker aftenens sange blandt de indkomne forslag og fortæller lidt om sangene, inden de bliver sunget i fællesskab.

Onsdag 15. august er morgensangen henlagt til Haverslev Ældrecenter, Haversdal. 1., 2. og 3. klasse fra Haverslev skole, musiklærer Thea Haagen Jensen og Anette Kjær medvirker, og der vil både være elev-indslag, fortælling og fællessang på programmet, når børn, bedsteforældre og andre interesserede synger sammen en halv times tid.

Fredag 17. august rundes sangaktiviteterne af med et "Byen synger morgensang"-arrangement i Haverslev kirke.

4., 5. og 6. kl. fra Haverslev skole og deres lærere deltager. Musiklærer Thea Haagen Jensen akkompagnerer eleverne i en af vore allermest kendte morgensange, og organist Anette Kjær akkompagnerer fællessangene og fortæller om dem.

Der er gratis adgang til alle fire fællessangsarrangementer og alle arrangementer er åbne for alle interesserede.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...