Fremmødet var beskedent, og resultatet ej heller det ønskede i lørdags - men Hobro Yellow Vikings tror på, at noget stort er i vente

HOBRO: Nu er det jo ikke altid størrelsen, der tæller.

Beskedne 30 til 40 medlemmer af Hobro Yellow Vikings tjekkede før lørdagens hjemmekamp mod Randers FC ind i det nye fanzonetelt nær de gulblå tilhængeres ståtribune.

Over fem gange så mange har meldt sig ind i fanklubben. Medlem nummer 211 tegnede sig ind før kampen.

Så der må være noget i vente - fremmødemæssigt.

I betyder noget

- Og I skal vide, at I betyder langt mere for spillerne, end I måske selv tror.

- Bare det, at nogle få stykker møder op på udebane og gør sig synlige, betyder rigtig meget for dem inde på banen, kvitterede sportschef Jens Hammer Sørensen før kampen, inden fansene trak lod om anfører Jonas Brix-Damborgs seneste kamptrøje.

For fanklubbens snart 41 årige kasserer - Maybritt Svarrer, Arden - har Hobro IK formået at erobre en særlig plads i hjertet.

Sammen med sin niårige søn overværer hun alle hjemmekampe og så vidt muligt også udekampene.

Sådan var det på ingen måde - indtil den dag, hvor HIK rykkede tilbage i superligaen.

Maybritts hjerteklub

Et helt tilfældigt møde med det, der skulle blive hjerteklubben.

- For godt et par år siden havde jeg lovet min søn at tage ham med til en divisionskamp, og Hobro ligger jo ret tæt på Arden, så jeg købte billet til en hjemmekamp mod Vendsyssel.

- Nylig derefter gik det op for, at der stod en direkte oprykning til superligaen på spil i netop den kamp.

- Da vi kørte til Hobro lovede jeg Oliver, at hvis Hobro rykkede op i superligaen, ville vi fremover se alle hjemmekampene.

- Siden har vi bare været bidt af Hobro. Man mærker jo virkelig på spillerne, at de kan lide hinanden og har et godt sammenhold.

- Det smitter af på os andre, fremhæver Maybritt Svarrer.

På erobring i Arden

- At hverve HIK tilhængere i Arden, hvor jeg bor, og som er en rigtig AaB vendt by, er bestemt ikke nemt, medgiver hun.

- Men så må man jo begynde hos de små, og Oliver får lov at tage kammerater med til Hobros kampe.

- Og vi kan jo kun håbe på, at forældrene på et tidspunkt følger med, griner Maybrítt, som har fået veninden Dorte Hein - ligeledes Arden - til at følge Hobro.

- Jo, jeg har selvfølgelig meldt mig ind, for jeg følger alle hjemmekampene - uanset, om det går skidt eller godt for holdet, forsikrer hun.

- I virkeligheden burde det jo være sådan, at man især støtter sit hold, når det går lidt skidt, anfører Henrik Christensen, som meldte sig ind i fanklubben for en godtid siden.

- Men jeg har nu fulgt holdet siden 1. division, og da en inkarneret supporter af holdet sagde, at sådan en som dig burde melde sig ind, så gjorde jeg det selvfølgelig, griner han.

Den allerførste fanklub

Også for næstformand Jesper Norup er medlemskab af en fanklub en selvfølge.

- Faktisk var jeg med til at stifte den allerførst fanklub i Hobro for 12-13 år siden, da vi rykkede fra danmarksserien op i 2. division. Vi var en forhutlet flok amatører, som ikke vidste, hvad vi havde gang i.

- Denne gang arbejder vi tæt med klubben, og jeg tror, vi med tiden kommer til at betyde rigtig meget for Hobro IK.

- På bare 16 dage har vi samlet over 200 medlemmer og kan vi vokse til 500, som entusiastisk råber og skriger, så får vi både ”vip’erne og Mallorca-siden” med hver gang.

- Selv med væsentligt færre kan vi godt få dem til at synge og klappe med, når vi appellerer til dem, uddyber Jesper Norup.

Hobros eget udtryk

Miguel Valentine var formand for HIK’s tidligere fanklub, som kom på kant med moderklubben:

- Det her er et nyt spændende projekt, som forhåbentlig lader sig forene med den stemningsskabende fangruppe, vi havde gang i før.

- Lige nu synes jeg, vi har en god dialog i alle grupperinger - en god snak på kryds og tværs om, hvordan vi ønsker at udtrykke os i klubben.

- Og jeg fornemmer, at man fra klubbens side virkelig var kede af det, da den stod uden fangruppe - uden stemningsaktive fans - og klubben har strakt sig rigtig langt og virkelig valgt os til, roser Miguel Valentine.

- De store, stemningsskabende fangrupper rundt omkring, som vi ser op til, tager afsæt i deres egen identitet og lokalhistorie.

På samme vis skal vi i Hobro finde vores hobroensiske identitet med afsæt i, at nok er vi ydmyge, fordi vi jo er en lille by.

- Men vi besidder også en stolthed og tradition her i byen for, at vi eddermame er gode nok. Noget som mange andre klubber og byer kun kan være misundelige over, anfører Miguel Valentine.

Lang tur til Brøndby

Nu blev det altså til en spæd start for fanklubben - og som bekendt et ikke-godkendt resultat i lørdags.

- På en varm sommerdag vil der være proppet her i fanteltet. Vi skal nok komme igen, lyder det fortrøstningsfuldt fra fanklubformand Patrick Sadolin.

- Op søndag aften tager vi til Brøndby for at støtte holdet.

- Det betyder, at må køre hjemmefra ved middagstid og kommer tilbage til Hobro en time eller to efter midnat.

- Men man skal støtte sit hold i medgang og i modgang, opmuntrer næstformand Jesper Norup.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...