Filmen Selvhenter kan nu ses i Filmteatret i Hobro

HOBRO: I denne uge i Filmteatret i Hobro er der premiere på to film.

Den første er Minisekterne – På nye eventyr.

I træernes kroner, mellem træernes rødder. Verden er kolossalt stor for insekterne i den fredelige dal i skoven. En eventyrlig verden, en jungle af oplevelser – selv her hen mod vinteren, hvor de første snefnug begynder at falde.

For Mariehønen og Myren er det på tide at samle de sidste forråd og forberede sig på den kolde årstid, hvor sneen dækker jorden.

De kan se frem til en velfortjent ferie, men denne gang går det galt, fordi en ung mariehøne kommer til at forvilde sig ind i en pakke, som menneskene lukker og sender afsted. Mariehønen og Myren må atter slå kræfterne sammen og begive sig ud på en redningsmission.

Edderkoppen vover sig for en gangs skyld ud fra sit sikre skjul i det gamle dukkehus og tager føringen for Minisekternes ekspedition. Det viser sig, at pakken er blevet sendt næsten til den anden side af jorden – til det fjerne Fransk Vestindien.

Minisekterne bemander deres flyvende galeon og drager efter den forsvundne mariehøne. De kæmper sig gennem en travl lufthavn og ender endelig i en ny verden – den nye verden. Den stiller dem over for nye og anderledes udfordringer. Her er en jungle med ukendte planter. Der er mærkelige larver, farvestrålende sommerfugle og insekter, hvis hensigter de ikke kan være sikre på.

Og så er der lige menneskene, der modtager pakken med den lille mariehøne.

Den anden spillefilm er Selvhenter, en ny dansk film.

Det umage brødrepar, Emil og Magnus, rejser til Spanien for at hente liget af deres fordrukne og nu afdøde far hjem.

Hvad, Emil ikke ved, er, at Magnus kun er taget med for at få fat i faderens værdifulde Rolex ur, så han kan redde sin blødende økonomi.

Men transporten af en død far viser sig at ville koste over 70.000 kr. Magnus overtaler derfor en modvillig Emil til at stikke af med faren skjult i en tagboks på toppen af en alt for lille lejebil. Snart er de to på vild flugt fra politiet og fars sidste rejse får også mange andre lig i lasten til at vælte ud mellem de to brødre.

Selvhenter er den danske manuskriptforfatter, skuespiller, komiker og instruktør Magnus Millangs første spillefilm. Magnus Millang har instrueret, mens både Magnus og Emil Millang har stået bag manuskriptet og spiller hovedrollerne i filmen.

- Vores far døde i 2014, dagen efter han kom hjem fra en druktur i Puerto Banus i Spanien. Så det er altså ikke ægte hændelser, men vi bruger vores personlige historie til at give filmen en ægthed... og ægthed griner man bare højere af, siger Magnus Millang og fortsætter:

- Projektet tænder mig helt vildt, og det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Jeg har altid haft en kæmpe kærlighed til den positive synergi, der er i samarbejdet med min lillebror. Den dynamik der er i to brødrekarakterer og vores fælles opvækst – det har givet brændstof til uendeligt mange sjove scener.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...