Rosengårdcentret summer af aktivitet og er hjemsted for Oue Køkkenet, som leverer mad ud af huset og til centrets aktiviteter

OUE: Det går rigtig godt i Rosengårdcentret.

Når Oue Idræt & Kultur 16. marts holder generalforsamling i centret på Savværksvej i Oue, sker det i bevidstheden om et fint aktivitetsniveau efter den vellykkede redningsaktion for fem år siden.

Aktionen dengang, hvor centret var stærkt lukningstruet, fordi de kommunale ældreboliger skulle rives ned, udmøntede sig i en femårig driftsaftale for både det tidligere dagcenter og for byens lille idrætshal.

En aftale, som ved årsskiftet blev fornyet.

”Det går supergodt”

Og selv om sådanne tilskud jo altid kan være større - specielt i ly af en heftig, kommunal sparerunde - så glæder en af redningsaktørerne fra dengang, tidligere taxivognmand og byrådsmedlem Bente Hansen, sig over et velfungerende center.

- Det går supergodt begge steder.

Vi har velbesøgte foredragsaftener, musikaftener, banko, strikkeklub, biblioteksudlån - og så holder motionscentret åbent alle ugens dage fra klokken 8 til 20, og det bliver flittigt brugt af borgerne.

- I hallen spilles både badminton og dyrkes gymnastik, vi har fine toiletter og adgangsforhold og et godt køkken, som vi jo har forpagtet ud til Tina Levorsen.

Familiefester og andet

- Hun driver Oue Køkkenet her i centret, fortæller Bente Hansen.

Og forpagteren er godt tilfreds med den aftale.

- Jeg får så rigeligt en arbejdsuge til at gå.

- Alle hverdage tilbereder jeg mad til en privat vuggestue og frokost til en arbejdsplads i Hadsund.

- Og jeg laver også maden, når Rosengårdcentret bruges til fødselsdage, konfirmation, krondiamantbryllup og andre familiefester, eller når gymnastikken og badmintonspillerne holder afslutninger, fortæller Tina Levorsen.

Varm mad til grupper på mindst otte og smørrebrød til minimum to er Oue Køkkenet ligeledes leveringsdygtig i.

- Og så udgør aftenerne med foredrag, som transmitteres fra Aarhus Universitet, pæne tilløbsstykker, hvor man køber aftensmaden hos mig.

- Sådanne aftener har vi planlagt seks af her i vinter- og forårsmånederne.

Universitets-foredrag

- Og jeg synes faktisk altid, at vi oplever nogle spændende og interessante foredrag med meget vidende foredragsholdere, fremhæver Tina Levorsen, der har ansat en fleksjobber til at hjælpe til i køkkenet.

Når pensionister fra Oue, Valsgaard og Rostrup samles til omsorgsdage i Rosengårdcentret sørger køkkenet for kaffe og brød.

Selv har Tina Levorsen en baggrund som ernæringsassistent.

Seneste har hun arbejdet en årrække på Hobro Sygehus. Oprindeligt er hun udlært og har efterfølgende arbejdet på plejehjemmet Skovgården i Hadsund.

- Men ældremad som sådan overlader jeg til Sønderup Landkøkken at levere, bemærker Tina Levorsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...