Mandag morgen mødte over 100 ind til det nye uddannelsestilbud

HOBRO: Mandag mødte over 100 spændte elever for første gang ind på FGU Himmerlands afdeling i Hobro. Den nye uddannelse skal ruste eleverne til at blive klar til videre uddannelse eller beskæftigelse.

Første skoledag startede klokken 8.00 med fælles morgenmad. Klokken 9.00 holdt Formand for FGU Himmerland i Hobro, Edin Hajder, den officielle velkomsttale, hvorefter rektor Kirsten Torp bød de nye elever velkommen.

- Vi er glade for, at vi nu endelig kan slå dørene op til FGU Himmerland. Vi har brugt de seneste mange måneder på at skabe de bedste rammer for eleverne, som kan forvente et individuelt tilpasset uddannelsestilbud, der møder dem i øjenhøjde. Det er vi stolte af, og vi glæder os meget til at klæde eleverne på og ruste dem til deres videre færd i livet, fortæller rektor for FGU Himmerland, Kirsten Torp.

I løbet af den første uge vil de nye elever blive introduceret for uddannelsens forskellige muligheder, inden de for alvor skal på skolebænken fra mandag 19. august.

FGU Himmerland er det lokale uddannelsestilbud i Vesthimmerland, Mariagerfjord og Rebild kommuner med skoler i Hobro, Støvring og Aars.

I 2017 besluttede et bredt politisk flertal at nedlægge og erstatte alle landets produktionsskoler med en ny forberedende grunduddannelse, FGU. Formålet med uddannelsen er at udvikle og styrke faglige, personlige og sociale kompetencer hos unge under 25 år og således bidrage til, at alle unge har gennemført en ungdomsuddannelse, eller er kommet i beskæftigelse, når de er fyldt 25 år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...