Lanceringen af ”De Blå Stier” markeres ved Mariager Kajakklub på Mariager Havn 11. maj ved middagstid, men allerede fra morgenstunden bliver det muligt af se - eller måske være en del af - en større kajak-karavane, der sætter ud fra Hobro, Stinesminde og Hadsund - alle med Mariager som mål

MARIAGERFJORD: Der bliver ”tætpakket” med kajakker på Mariager Fjord, når der lørdag 11. maj er præsentations-event for en helt ny guidebog, der fortæller om de mange muligheder for enestående kajak- og kanooplevelser på Mariager Fjord.

Projektet, der ligesom guidebogen hedder ”De Blå Stier”, er blevet til i et samarbejde mellem de lokale kajakklubber og Mariagerfjord Kommune.

Folderen, der nærmest har karakter af en lille bog, fortæller i tekst og billeder om de mange skønne isætningspladser og pause- og overnatningssteder langs fjorden, som kan besøges fra fjordsiden.

Her er der beskrivelser af fx faciliteter på de enkelte ”pladser”, afstande mellem pladserne og hvad der er af oplevelser i nærheden mm.

Lanceringen af ”De Blå Stier” markeres ved Mariager Kajakklub på Mariager Havn 11. maj ved middagstid, men allerede fra morgenstunden bliver det muligt af se - eller måske være en del af - en større kajak-karavane, der sætter ud fra Hobro, Stinesminde og Hadsund - alle med Mariager som mål.

De mange klub- og privatkajakker samles ud for Mariager mellem kl. 11.30 og 12.00, hvor de bliver modtaget af ”vand-kolleger” på Stand Up Paddleboards, (SUP).

Den officielle indvielse bliver kl. 12.30, hvor kajakroer og udvalgsformand for kultur og fritid, Jane Grøn, klipper snoren til de mange nye oplevelser.

Resten af eftermiddagen vil alle gæster og borgere kunne prøve kræfter med forskellige slags kajakker og Stand Up Paddling, og i den rette friluftsånd vil der også være smagsprøver på ægte vildmarksgryde over bål, ligesom de lokale Mariagerspejdere laver pandekager/snobrød over åben ild.

Den nye guidefolder, ”De Blå Stier” kan afhentes gratis på kommunens biblioteker og turistbureauer.

Projektet er støttet af Friluftsrådet og VeluxFonden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...