Nu er det muligt at få ladet sin elbil op i fem af Mariagerfjords byer

MARIAGERFJORD: Som den opmærksomme Mariagerfjord-borger måske allerede har bemærket, er det nu muligt at få ladet sin elbil op i fem af kommunens byer.

I Hobro har der i forvejen i et stykke tid været placeret ladestandere til elbiler ved gymnasiet, men der er nu også opsat ladestandere i Øster Hurup, Arden, Hadsund og Mariager.

I Arden er ladestanderen placeret på p-pladsen på Skovvej, i Hadsund på p-pladsen ved Brogade, i Mariager på p-pladsen ved Rådhuset på Fjordgade og i Øster Hurup på p-pladsen ved Solbjergvej.

- Vi har valgt at placere ladestanderne i byer, hvor der er mange indbyggere og turister på de offentlige pladser, der ligger tæt på indkøbsmuligheder, naturoplevelser, kulturcentre og andre steder, hvor der er behov for at parkere i en længere periode. Så kan elbilen nemlig blive ladet op imens, forklarer borgmester Mogens Jespersen, som overordnet glæder sig over det nye grønne tiltag i Mariagerfjord Kommune.

- Forventningen er, at der kommer flere og flere elbiler på markedet. Dem er vi klar til nu - og vi skal også være klar, for vi har et mål om at være selvforsynende med vedvarende energi i 2050, og her er ladestandere til elbiler en del af indsatsen for at nå målet, påpeger Mogens Jespersen.

De nye ladestanderne kan bruges af alle med elbiler. Det er 22kw-standere, der er opsat, og der er to udtag, så to elbiler kan blive ladet op samtidig.

Det er Region Nordjylland, der med støtte fra Energistyrelsen har gjort det muligt at få de nye elstandere bredt fordelt i hele Mariagerfjord Kommune.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...