Borgild og Marius Christensen forærer spillet 50-60 dragter og andet udstyr fra den opløste Hobro Folkedanserforenings gemmer

HOBRO: Den enes død den andens brød - så at sige.

Efter hele 76 år på banen valgte Hobro Folkedanserlaug i fjor at give fortabt og nedlægge sig selv.

Forleden blev den traditionsrige forenings mange dragter i stedet overdraget til Fyrkatspillet.

Et stort stativ med et sted mellem 50 og 60 herre- og damedragter fra folkedansens verden tilhører nu spillet, som i tilgift fik foræret en kuffert med børnedragter samt 16-17 høje hatte.

Den flotte gave kommer fra folkedanserparret Borghild og Marius Christensen, der bor Enghavevej 26 i Hobro.

Fik interesse for julespil

Parret har altid levende interesseret sig for Amatørteatret Fyrkatspillet, hvor de har haft et 10 årigt samarbejde med dragtgruppen.

Samarbejdet daterer sig tilbage til den tid, hvor Fyrkatspillet indledte traditionen med at opføre juleforestillinger på Hobro Theater.

Her indgik spillet en fast aftale om at kunne hente dragttilbehør og låne dragter fra danserne i Hobro Folkedanserlaug og fra Borghild og Marius Christensens egen garderobe.

- Det er fine dragter af både bomuld og uld - og nogle med sølvagtige knapper.

- Den flotte gave får vi rigtig megen gavn af. Parret har været os venlige stemt.

- Ikke bare har vi gennem julespillets tid kunnet låne fra deres garderobe af fine dragter.

- Borghild og Marius Christensen har tilmed været nogle rigtigt trofaste ambassadører for os og gjort god reklame for spillet, når de rejste rundt.

- Og såmænd givet et nap med, når der var brug for det, kvitterer Jytte Frederiksen, formand for Amatørforeningen Fyrkatspillet.

Jytte Frederiksen fremhæver, at dragtgruppen også undervejs frit har kunnet tilpasse de lånte dragter til julespillets behov.

Multikunstneriske syersker

- Tit kan det være nødvendigt at ændre lidt på en dragt. Det har vi fået lov til.

- Vore syersker i dragtgruppen er rene multikunstnere, når det handler om at forandre kostumer, bemærker Jytte Frederiksen.

Borghild Christensen har i den grad været med til at tegne Hobro Folkedanserforening.

Hun var foreningens formand i over 30 år og har tillige undervist både børn og o voksne, idet hun tog både børnelederuddannelse og voksenpædagogisk kursus.

Hobro Folkedanserlaug

Uafbrudt fra 1975, og til det sluttede i fjor, har Borghild Christensen undervist børnehold - også i omegnsklubberne i Gravlev, Klejtrup og udbyneder.

Nu er det slut.

Konkurrencen fra blandt andre DGI flyttede efterhånden folkedansen væk fra de små foreninger.

- De andre har råd til at hyre musikere, hvor vi måtte nøjes med at brug båndmusik eller spille cd’er.

- Vi var ni dansere tilbage, da vi i fjor besluttede at at lukke Hobro Folkedanserforening, som da havde eksisteret siden 17. oktober 1941, resignerer Borghild Christensen.

I stedet glæder hun sig over, at gamle folkedanserdragter syet så langt tilbage som først i tresserne, i stedet vil gør gavn ved juleforestillingerne på Hobro Theater.

Lige nu handler det om vikingespillet Kvinden I Graven, som får premiere i Fyrkathuset fredag 25. maj.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...